La Mercè més alternativa té lloc al BAM Cultura Viva

NOTICIAS

En el marc de la festa major de Barcelona, arriba la quarta edició del BAM Cultura VivaEl festival se celebra els dies 24, 26 i 27 al recinte Fabra i Coats i barreja actuacions i activitats, com la Fira del Disc Independent posant en valor la funció comunitària dels segells discogràfics independents o audicions col·lectives organitzades per la comunitat del Discofòrum.

Ja no és novetat i un any més el BAM Cultura Viva es presenta amb una oferta musical i artística ben diversa però amb un tret comú: la proximitat i l'originalitat. Aquesta oferta no és banal, s'ha elaborat mitjançant un procés col·lectiu d'escoltes de propostes musicals i altres propostes relacionades amb la música que es van presentar a una convocatòria oberta. Una convocatòria on qualsevol banda podia participar, així es començava a pensar el cartell d’un festival obert a tothom. 

Aquesta manera de fer, col·lectiva, no es limita a la programació, sinó que es fa extensiva a tota l'organització del BAM Cultura Viva. Un festival fet amb consciència i responsabilitat social. Pensat des del més mínim detall per tot un conjunt de persones d'àmbits diferents que aporten la seva perspectiva i visió a com hauria de ser una festa major que va més enllà. Així s'enriqueix un festival sense directors ni comissaris sinó fet per una comunitat entusiasmada.

Una festa major sostenible i inclusiva que té en compte els valors de les empreses que hi treballen, que té en compte els drets laborals d'artistes, mànagers, tècnics i tècniques, que té en compte la comunicació i difusió que se’n fa, treballant-la de manera col·laborativa i distribuïda. D’aquesta comunicació col·laborativa n’ha sorgit un podcast dirigit i presentat pel periodista i músic Edi Pou amb el qual pots descobrir l’essència del festival i que t’ho expliquin ni més ni menys que les mateixes persones que l’han pensat i organitzat.

Així s’ha gestat el BAM Cultura Viva, un festival impulsat per col·lectius de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona, la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum i organitzat per veïnat de la ciutat amb una especial sensibilitat per la creació comunitària i la música. Un col·lectiu que cada edició s’amplia i s’enriqueix de noves participants. Aquest any ja està tot cuinat però l’any que ve, tu també hi pots participar!

REDES RELACIONADAS

No hi ha xarxes relacionades

PROYECTOS RELACIONADOS
ACCIONES RELACIONADAS

No hay acciones relacionadas