Cartell Ruta pel passat agropesquer de La Marina
Cartell Ruta pel passat agropesquer de La Marina
Del 16/10/2020 - 15:00 al 16/10/2020 - 17:00
prova
prova
prova
1602828000
ARTISTAS

El divendres 16 d’octubre organitzem una ruta a peu per recordar el passat agrícola i pesquer de La Marina. 

El divendres 16 d’octubre organitzem una ruta a peu per recordar el passat agrícola i pesquer de La Marina. 

La Marina ha sofert en menys d’un segle una transformació radical del seu paisatge. Un factor determinant d’aquesta transformació ha estat l’activitat econòmica. Dels camps de conreu i una platja connectats amb el delta del Llobregat i la seva marina, el territori ha passat a estar fragmentat i alhora recosit per grans nodes i infraestructures industrials i logístiques. Aquesta transformació del paisatge ha tingut un impacte incommensurable en els ecosistemes i ha vingut acompanyada al seu torn d’un gran creixement urbanístic i poblacional.

Quines restes materials queden a La Marina del seu passat agrícola i pesquer? Gairebé cap, però durant la ruta ens aturarem a quatre punts del barri que ens permetran evocar aquest passat amb l’ajuda de la memòria viva d’alguns dels seus veïns i veïnes: la ubicació dels antics horts per l’autoabastiment dels barraquistes de Can Tunis, algunes restes del Canal de la Infanta, la masia de Can Mestres, les ruïnes del castell del Port, des d’on es divisa el port, la Zona Franca i tota l’extensió de l’antiga marina fins al Llobregat… Els paisatges no només perduren en les pedres, també es conserven en les paraules, els gestos i la pell de les persones.

Fer memòria no només ha de servir per fer recompte del passat, si no també per entendre el nostre pressent i imaginar el futur. Us convidem a acompanyar-nos en aquesta ruta pel passat agrícola i pesquer de La Marina i us proposem repensar la relació de les ciutats amb el seu entorn. 

El punt i l’hora de trobada serà la sortida Passeig Zona Franca/Foc (costat Montjuïc) de la parada Foc de la L10S a les 17 h i la ruta acabarà a la masia de Can Mestres al voltant de les 19.30 h. Per inscriure-te’n envia un correu a hola@lafundicio.net.

Aquesta acció forma part del programa de l’edició d’enguany de l’Aplec d’Agricultura Urbana, una iniciativa de la cooperativa Tarpuna, la cooperativa Conreu Sereny, Connect Hort, Arquicostura i Educahorts, que té per objectiu apropar l’agricultura urbana a totes les persones interessades i generar una xarxa de treball efectiva entre tots els que practiquen i defensen els cultius a dins de la ciutat.

 

ORGANITZA: Memòria Viva-Xarxa de comunitats de memòries

EN COL·LABORACIÓ AMB: Associació Keras Buti

AMB EL SUPORT DE: Pla de Barris, Barcelona Activa

LLOC (inici de la ruta): Sortida Passeig Zona Franca/Foc (costat Montjuïc) de la parada Foc de la L10S

HORA: 17 h

INSCRIPCIÓ: Enviar email a hola@lafundicio.net

ACCIONES RELACIONADAS

No hay acciones relacionadas

REDES RELACIONADAS
PROYECTOS RELACIONADOS