La comunitat és el pinyol del nou teatre Arnau itinerant.

La comunitat és el pinyol del nou Teatre Arnau Itinerant. Les veïnes i entitats dels barris propers a l’Arnau han pressionat i sensibilitzat les institucions i han recuperat el teatre. Entre totes, han donat forma a un projecte cultural innovador i genuí, han definint els usos del nou Arnau en un procés participatiu i han posat les bases de la governança. En aquesta nova temporada del teatre, la programació ja bull amb activitats comunitàries, espectacles i accions per reivindicar les memòries del Paral·lel i els seus barris. 

COM S’HA GESTAT LA COMUNITAT DE L’ARNAU?

Quan, el 2014, arrencava el moviment veïnal i d’entitats per tornar a obrir el Teatre Arnau, es va publicar un manifest que va rebre el suport de 18 entitats i plataformes veïnals9 gestores culturals10 periodistes culturals7 equipaments i sales8 cooperatives socials i culturals4 entitats de l’àmbit acadèmic i administratiu i 104 companyies i professionals de les arts escèniques.

Més endavant, entre el 2015 i 2016, les veïnes van celebrar quatre gales per reivindicar el teatre a la plaça Raquel Meller. Hi va participar, entre d’altres, una seixantena d’artistes i professionals de les arts escèniques. A aquesta mobilització s’ha sumat, també, més d’una cinquantena d’artistes d’arreu del món, que han anat pintant el mur de la façana de l’antic teatre en el marc de la iniciativa Arnau Gallery, que està dirigida i produïda per Difusor i Street Art Barcelona, amb Antoine Careil al capdavant.

La nostra xarxa comunitària ha anat creixent al llarg dels anys, enriquint-se gràcies a les diferents entitats, les comunitats i les veïnes i veïns que, d’una forma o una altra, han anat donant vida al projecte. A més, nombrosos actors i actrius, personal tècnic i altres professionals escènics s’han sumat a l’Arnau Itinerant, que està preparat per ampliar la seva base social. T’hi apuntes? 

COM HI POTS PARTICIPAR?

La comunitat de l’Arnau segueix més mobilitzada que mai. Està present als barris i vetlla perquè els principis i valors del nou teatre continuïn vius. A l’assemblea oberta que se celebra cada mes, als col·loquis, als tallers, a totes les activitats… Tu també pots sumar-te a la lluita per fer possible un nou ecosistema cultural a la nostra ciutat.

 

NODES DINAMITZADORS
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES