Cursa de la Mercè 2022
Inici/ La Cursa/ Notícies

Notícies

La Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers d’esperit esportiu

20/09/22

8.000 corredors i corredores, la major participació femenina de la història i el començament de la Mercè més esportiva; les claus de la 44a edició.

Després de 10 quilòmetres de suor, esforç i constància pel centre de la ciutat, la Cristina Silva (00:35:10) i l’Artur Bossy (00:30:01) s’han imposat com a guanyador i guanyadora de la categoria absoluta de la Cursa de la Mercè 2022. Pel que fa a la Cursa Inclusiva 2K MERCÈ 22’, la versió de 2 quilòmetres adaptada a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, la Laia Fabra (00:17:06) i l’Iker Lorca (00:14:33) han pujat al podi com a campió i campiona de la modalitat.

Tanmateix, la Cristina Silva, la Laia Fabra i la resta de corredores han trencat el rècord de participació femenina amb un 33% del total dels i les 8.000 esportistes que aquest matí han inundat els carrers de la capital catalana.

Altrament, el lliurament de guardons ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; i el regidor d’Esports, David Escudé, qui també ha fet l’entrega del donatiu, procedent de la recaptació total de les inscripcions, a la Fundació d’ELA Miquel Valls.

Tot i que hagi acabat l’edició d’enguany, la festa major acaba de començar i encara queden molts esdeveniments inclosos al programa de la Mercè més esportiva per gaudir de l’activitat física a la ciutat. El proper dissabte 24 de setembre, a les 10:00 hores, la ciutadania està convidada a participar a la Festa del Fitnes, la popular classe magistral que enguany torna a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La 44a edició de la Cursa de la Mercè pot tornar-se a viure gràcies a la retransmissió per streaming que s’ha realitzat durant aquest matí, disponible al canal de Youtube de BCN Esports.


Podis de la Cursa de la Mercè 2022

  1. Cristina Silva (00:35:10) i Artur Bossy (00:30:01)

  2. Elisa Melilli (00:36:00) i Kamil Walczyk (00:30:45)

  3. Rebeca Suárez (00:37:07) i Mourad Mounim (00:31:01)


Podis de la Cursa Inclusiva 2K Mercè 22’

  1. Laia Fabra (00:17:06) i Iker Lorca (00:14:33)

  2. Lorena Ripoll (00:21:31) i Jordi Aguayo (00:14:37)

  3. Valeria Salmerón (00:22:33) i Nail Rodríguez (00:15:06)


La Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers d’esperit esportiu

La Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers d’esperit esportiu

La Cursa de la Mercè torna a omplir els carrers d’esperit esportiu

Nou servei de guarderia per la Cursa de la Mercè 2022

07/09/22

El proper 18 de setembre, torna la festa major de l'esport barceloní amb la Cursa de la Mercè. L'emblemàtica carrera, símbol de la ciutat, comptarà enguany amb un servei de guarderia que garantirà que tothom, tingui infants al seu càrrec o no, pugui celebrar la mercè de la forma més esportiva possible.

El servei s'adreça a nens i nenes d'entre 3 i 11 anys i estarà localitzat en un espai expressament habilitat, prop de l'arc de sortida, on podran divertir-se esperant que els i les adultes acabin la cursa. Començarà una hora abans de l'inici de la prova i finalitzarà a les 11:00 hores.

Per fer ús del servei, és necessari realitzar una inscripció prèvia a través del correu electrònic genereiesport@bcn.cat abans del 13 de setembre.

La Cursa de la Mercè

La carrera començarà a les 8:30 hores a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de Barcelona a través del recorregut habitual de 10 quilòmetres.

Per altra banda, cohesionada amb la prova Open, se celebrarà la Cursa Inclusiva 2K Mercè 22', una carrera de 2 quilòmetres adaptada a totes aquelles persones, majors de 14 anys, amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no puguin fer una distància de 10 km.

Nou servei de guarderia per la Cursa de la Mercè 2022

S'obren les inscripcions de la Cursa de la Mercè

18/07/22

El 18 de setembre, en el marc de les Festes de la Mercè, els carrers de Barcelona tornaran a omplir-se de corredors i corredores preparades per celebrar, mitjançant l'esport, la festa major de la ciutat comtal. Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes.

Amb el recorregut habitual de 10 quilòmetres, la carrera començarà a les 8.30 hores a l'Avinguda de la Reina Maria Cristina i explorarà el centre de la ciutat endinsant-se per indrets tan emblemàtics com l'Avinguda Paral·lel, el Passeig de Sant Joan o la Plaça Universitat.

La Cursa 2K és una cursa adaptada que es corre al mateix temps que la cursa 10 K i va adreçada a aquelles persones, majors de 14 anys, amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no puguin fer una distància de 10 km.

Les inscripcions ja s'han obert, fins a l'esgotament de les 8.000 places que contempla l'edició d'enguany, amb un preu simbòlic de 5 euros (no inclou el xip).

La cursa més solidària, aquest any amb la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls

18/07/22

Com cada any, per tal de mantenir la vessant solidària de la Cursa de la Mercè s'ha escollit una institució que rebrà la recaptació de les inscripcions. Aquesta vegada anirà integrament destinada a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

Què és l'ELA?

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a malaltia de Lou Gehring, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les cèl·lules encarregades de transmetre l'ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. Actualment, és una malaltia en procés d'investigació, de causa desconeguda i que no té cura, però sí tractament per reduir i pal·liar els seus efectes.

Nascuda l'any 2005 a Calella, la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls és l'única entitat sense ànim de lucre a tota Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA i altres malalties de motoneurona. A més, ofereix suport a les famílies, acompanyament i promou la investigació de la mateixa.