Inici/ La Cursa/ Notícies

Notícies

Més de 12.000 esportistes participen a la Cursa de la Mercè 2019!

29/09/19

Aquest diumenge més de 12.000 corredors i corredores han omplert els carrers de Barcelona en la 41a edició de la Cursa de la Mercè.

El regidor d'Esports, David Escudé, ha donat el tret de sortida de la cursa de la Festa Major de Barcelona. Una cursa que, com cada any, ha comptat amb un circuit adaptat de 2km per a atletes amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda.

I és que la Cursa de la Mercè és una de les proves més solidàries del calendari i, des de l’any 2009 fins ara, ha fet una trajectòria imparable de recolzament a entitats no governamentals reconegudes arreu del món, com Unicef, Unesco i Moviment per la Pau, entre d’altres.

Per altra banda, aquest any, la quota de dones que han participat a la cursa es manté per sobre del 30%, arribant al 30,82%. Això suposa un increment del 0,62%.

Referent a la competició, l’atleta Gema Barrachina s’ha alçat amb la victòria en la categoria femenina aturant el cronòmetre en un fantàstic 35'16”. I el corredor Artur Bossy ha estat el vencedor en la categoria masculina amb un temps final de 30’12”. Tots dos han estat seguit, respectivament, per Miriam Ortiz (37'05'') i Nerea Costal (38'33''), i per Mourad El Bannouri (30'20'') i Dmitrijs Serjogins (30'37'').

Com en altres edicions, gràcies a Corriendovoy i La Sansi, podeu veure el moment de la vostra arribada o veure també les tres sortides que va tenir la cursa. Nos us ho perdeu i busqueu el gran moment de la cursa: creuar la línia de meta. Podeu fer-ho en aquest enllaç. També podeu buscar el vostre resultat aquí.

Reviu la Cursa de la Mercè de l'any passat!

22/08/19

El passat 16 de setembre, a les 9:00 hores, més de 12.000 esportistes van celebrar els 40 anys d’esport popular a la ciutat, i els corredors i corredores van omplir els carrers de Barcelona en la que va ser la 40a edició de la Cursa de la Mercè.

Amb motiu de la celebració d’una data tan especial, es van dur a terme diverses activitats commemoratives al moment de la sortida, com ara el llançament de 40 globus gegants, un espectacle de castellers de la Colla Jove de Barcelona i un altre de batucada a càrrec de Ku Kum Ku.

L’any passat també es va consolidar com la prova atlètica solidària per excel·lència ja que el cost de les inscripcions es va destinar íntegrament a les dotacions dels Premis Córrer per Compromís. L’esport inclusiu també va tenir un paper important amb la cursa adaptada de dos quilòmetres per a atletes amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda. Per últim, com cada any, La Vanguardia va atorgar un trofeu al corredor i a la corredora de més edat que han passat per la línia de meta i se’ls va obsequiar amb un àpat per a dues persones al Restaurant 7Portes.

Referent a la competició, l’atleta Miriam Ortiz es va alçar amb la victòria en la categoria femenina aturant el cronòmetre en un fantàstic 35’52”. Per la seva banda, el corredor Mourad El Bannouri va ser el vencedor en la categoria masculina amb un temps final de 29’34”.

Coneixes la història de la Cursa de la Mercè?

14/08/19

El proper 29 de setembre, amb motiu de la festes de la ciutat, se celebra la 41a edició de la Cursa de la Mercè, la cursa popular de la ciutat. Havent superat els seus 40 anys, la cursa ha près una rellevància històrica indiscutible, i per això us n’hem preparat un resum.

L’any 1900 es van començar a fer actes esportius per les Festes de la Mercè dins del programa de la Festa Major de Barcelona: primer una cursa de bicicletes, i més tard una cursa pedestre de 500 metres al parc de la Ciutadella. Es podria dir que és el precedent de la Cursa de la Mercè d’ara, tot i que, com a tal, la primera es va fer el 24 de setembre de 1979.

Aquesta Cursa de la Mercè del 79, i la d’El Corte Inglés quatre mesos abans, van obrir la possibilitat, juntament amb la marató del 1980, de poder ocupar els carrers fent esport, si més no un matí cada any. Una cosa insòlita, com deia, en un temps en el qual al córrer se li deia fer footing.

Al llarg del temps, la Cursa de la Mercè ha tingut vàries distàncies, entre 8 i 11 quilòmetres, i diferents recorreguts. Els més durs van ser els primers anys, fins a la meitat dels noranta, quan s’anava i es tornava a Montjuïc.

La Cursa de la Mercè, la segona més antiga de les seixanta-sis que se celebren a Barcelona, és una de les curses on s’ha anat fent més palès el fenòmen de l’augment de corredores a casa nostra. Els primers anys eren molt poques. Res a veure amb l’actualitat. La proporció de dones respecte el total de participants a la Cursa creix sense parar. Només cal dir que mentre els primers anys la participació femenina era gairebé testimonial, el 2005 va ser-ne el 15% i en les últimes edicions ha superat el 30%.

Tot llest per una nova Cursa de la Mercè!

08/08/19

Un setembre més, la segona quinzena de setembre arriben les Festes de la Mercè a la ciutat i una de les grans activitats de la festa major és la cursa, que enguany arriba a les 41 edicions.

Després d’un agost on aprofitem per descansar una mica i per recarregar les piles per una nova temporada, arriba de nou un setembre ple d’esport a la ciutat. Entre moltes d’altres activitats en destaca, per damunt de qualsevol altra, la Cursa de la Mercè.

L’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 29 de setembre a les 9 hores amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, s’ha convertit en un dels grans dies esportius de la ciutat i a menys de dos mesos de la celebració, ja estem escalfant motors. No deixis passar l’oportunitat i inscriu-te a un dels esdeveniments més importants del calendari barceloní.

Podeu navegar pel web per conèixer tota la informació sobre la Cursa de la Mercè 2019.

Macrontrenament a l'Estadi Olímpic per preparar la Cursa de la Mercè

29/07/19

El 7 de setembre, a les 9:30 hores, se celebra a l'Estadi Olímpic Lluís Companys un macroentrenament amb atletes de tots els nivells que serà l'avantsala per preparar la cursa.

De cara a la preparació per la que serà la 41a Cursa de la Mercè, que se celebra el diumenge 29 de setembre, es durà a terme un entrenament conjuntament amb el club La Sansi, organitzador tècnic de la cursa, perquè tots els ciutadans i ciutadanes que ho vulguin puguin entrenar per la cursa de forma gratuïta en un espai tan emblemàtic com és l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Aquest entrenament tindrà lloc el 7 de setembre, a partir de les 9:30 hores. Aquell dia, l’estadi estarà obert a corredors i corredores de tots els nivells que ja s’hagin inscrit a la cursa. L’èxit de participació de l’edició del 2018 d’aquest macroentrenament va ser total, de tal manera que va superar totes les expectatives inicials. Tant és així que hi van participar al voltant de 500 atletes.

Consulteu la programació prevista de la sessió, que estarà dirigida per entrenadors nacionals i atletes olímpics. Els participants, disposaran de dutxes, assegurança d’accidents personal, pàrquing gratuït, guarda-roba, avituallament, i un pica-pica final.

Una gran cursa adaptada

09/07/19

La cursa és una de les proves més solidàries del calendari i, des de l’any 2009 fins ara, ha fet una trajectòria imparable de recolzament a entitats no governamentals reconegudes arreu del món, com Unicef, Unesco i Moviment per la Pau, entre d’altres.

Entre d’altres coses, la prova atlètica també destaca per ser un esdeveniment inclusiu i pensat per a tothom. Per aquest motiu, el certamen ofereix un circuit de 2 quilòmetres pensat per a persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que per condició física no puguin fer una distància de 10 quilòmetres (en cas de dubte consultar).

Consulta’n el recorregut

Sortida. Sepúlveda/Comte Borrell, Viladomat, Av. del Paral·lel, Pl. d’Espanya, Av. de la Reina M. Cristina Arribada.

Descobreix el recorregut de la Cursa de la Mercè!

17/06/19

La Cursa de la Mercè està composta per un circuit de 10 quilòmetres que passa per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat comtal. Es tracta d’un recorregut que ja ha esdevingut un clàssic d’aquesta prova festiva, que ja compta amb quatre dècades de tradició. La sortida i l’arribada són al mateix punt, a l’Av. de la Reina M. Cristina.

El recorregut d’aquesta edició 2019 passa pels següents carrers:

Sortida. Av. de la Reina M. Cristina, Pl. d’Espanya, Av. del Paral·lel, C. Calàbria, Gran Via de les Corts Catalanes, Pg. de Sant Joan, Pg. de Lluís Companys, C. Buenaventura Muñoz, C. Roger de Flor, Pg. de Pujades, Pg. de Lluís Companys calçada central (Arc de Triomf), Rda. de Sant Pere, Rda. Universitat, Pl. de la Universitat, Rda. de Sant Antoni, C. de Sepúlveda, C. de Viladomat, Av. del Paral·lel, Pl. d’Espanya, av. De la Reina M. Cristina. Arribada.

Obrim inscripcions!

17/06/19

Hem obert les inscripcions de la 41a Cursa de la Mercè 2019, que tenen un cost simbòlic de 5 euros i, com cada any, aquests diners aniran destinats a donar suport a un projecte solidari. Recordeu que la inscripció només serà vàlida un cop s’hagi fet efectiu el pagament.

Un any més, esperem una cursa multitudinària i de ben segur que omplirem els carrers de Barcelona de corredors i corredores. Per això, us heu d’afanyar i apuntar-vos a la cursa quan abans millor perquè, quan arribem a 12.000 participants, tancarem les inscripcions.

No dubteu més i veniu a gaudir dels millors 10 quilòmetres de la ciutat. La Cursa de la Mercè és, sens dubte, la Cursa de la Ciutat! Apunteu-vos-hi, us hi esperem a tots i totes!

Podeu fer-ho, aquí

La 41 Cursa de la Mercè t’espera!

17/06/19

Un setembre més arriben a la ciutat les Festes de la Mercè i ho fan amb un munt d’activitats programades. Una de les més destacades és la cursa, que enguany arriba a les 41 edicions. Sabeu la data? És el proper 29 de setembre a les 9 hores amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La prova atlètica s’ha convertit en una de les dates més esperades pels barcelonins i barcelonines i, a poc més de 3 mesos del dia, ja estem escalfant motors. Que l’estiu no sigui una llosa i aprofiteu per sortir a córrer, entrenar i encarar la cursa d’aquest any amb la màxima il·lusió.

Mourad El Bannouri i Miriam Ortiz, guanyadors de la Cursa de la Mercè

16/09/18

Aquest 16 de setembre, a les 9:00 hores, s’ha celebrat la quarantena edició de la Cursa de la Mercè, una de les proves més populars de Barcelona.

Un total de 12.000 participants han tenyit de blau la ciutat de Barcelona en la 40a edició de la Cursa de la Mercè..

40 anys de curses populars a Barcelona

La cursa de la ciutat arriba a la seva 40a edició, com ja ha passat amb altres curses que han assolit la quarantena aquest any, testimoni de com s’ha anat consolidant l’esport popular a Barcelona. El 24 de setembre de 1979 es va celebrar la primera Cursa de la Mercè a Barcelona, i el mateix any van néixer també la Cursa de Sant Antoni, la d'El Corte Inglés i la Jean Bouin Open.

Els guanyadors

Referent a la competició, l’atleta Miriam Ortiz s’ha alçat amb la victòria en la categoria femenina aturant el cronòmetre en un fantàstic 35’52”. Tanmateix, el corredor Mourad El Bannouri ha estat el vencedor en la categoria masculina amb un temps final de 29’34”.

Més de 12.000 esportistes celebren els 40 anys d’esport popular

16/09/18

Aquest diumenge més de 12.000 corredors i corredores han omplert els carrers de Barcelona en la 40a edició de la Cursa de la Mercè.

Després dels escalfaments previs a la cursa, els milers de participants han pogut gaudir dels diferents punts emblemàtics de la ciutat pels quals ha passat el recorregut d’aquesta edició i han viscut de primera ma aquesta gran festa esportiva ciutadana.

Una cursa molt esperada

Janet Sanz, alcaldessa accidental, ha donat el tret de sortida de la cursa de la Festa Major de Barcelona acompanyada de Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona. Amb motiu de la celebració d’una data tan especial, hi ha hagut diverses activitats commemoratives al moment de la sortida com el llançament de 40 globus gegants, un espectacle de castellers de la Colla Jove de Barcelona i un altre de batucada a càrrec de Ku Kum Ku. A més, com cada any, la prova ha comptat amb un circuit adaptat de 2km per a atletes amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda.

La cursa més solidària

Enguany s’ha consolidat com la prova atlètica solidària per excel·lència ja que el cost de les inscripcions s’ha destinat íntegrament a les dotacions dels Premis Córrer per Compromís. L'esport inclusiu també ha tingut un paper important amb la cursa adaptada de dos quilòmetres per a atletes amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda. Per últim, com cada any, La Vanguardia ha atorgat un trofeu al corredor i a la corredora de més edat que han passat per la línia de meta i se'ls ha obsequiat amb un àpat per a dues persones al Restaurant 7Portes.

Busca't amb Corriendovoy

Com en altres edicions, gràcies a Corriendovoy i La Sansi, podeu veure el moment de la vostra arribada o veure també les tres sortides que va tenir la cursa. Nos us ho perdeu i busqueu el gran moment de la cursa: creuar la línia de meta. Podeu fer-ho en aquest enllaç.

Celebra els 40 anys d'esport popular a la Cursa de la Mercè!

10/09/18

La cursa de la ciutat arriba a la seva 40a edició, com ja ha passat amb altres curses que han assolit la quarantena aquest any, testimoni de com s’ha anat consolidant l’esport popular a Barcelona. Va ser a finals de la dècada dels 70 quan la recuperació de les institucions democràtiques va afavorir que la gent sortís al carrer a córrer i es van començar a crear aquestes curses populars.

El 24 de setembre de 1979 es va celebrar la primera Cursa de la Mercè a Barcelona, i el mateix any van néixer també la Cursa de Sant Antoni, la d’El Corte Inglés i la Jean Bouin Open.

La festa dels 40 anys

Amb motiu de la celebració d’una data tan especial, hi haurà diverses activitats commemoratives al moment de la sortida de la cursa, com el llançament de 40 globus gegants, un espectacle de castellers de la Colla Jove de Barcelona i un altre de batucada a càrrec de Ku Kum Ku, que també acompanyaran la sortida dels corredors a ritme de timbal.

Divendres i dissabte, la fira del corredor!

10/09/18

A la Fira del Corredor, ubicada en la Cúpula del Centre Comercial Las Arenas (pl. d’Espanya), es podrà visitar l’estand municipal commemoratiu d’aquests ’40 anys d’esport popular a Barcelona’, els dies 14 i 15 de setembre (de 10 a 20h).

Els corredors i corredores que participin a la Cursa de la Mercè hauran d’anar a recollir el seu dorsal i la seva samarreta a la Fira del corredor. Allà se’ls obsequiarà amb una bossa commemorativa dels ’40 anys d’esport popular’ i, a més, podran obtenir un bitllet senzill gratuït d’anada i tornada de rodalies.

Més de 12.000 participants

10/09/18

Es superarà la xifra de 12.000 participants que van omplir el carrers de Barcelona l’any passat. A més, el tant per cent de dones que participaran a la Cursa de la Mercè també es manté amb una participació del 30,5%, demostrant que l'esport femení creix any rere any i cada cop té més presència.

Quant als professionals, destaca la presència de Mourad El Bannouri, campió i ‘recordman’ de la cursa, entre molts altres atletes de gran nivell.

Quant saps de la història de la Cursa de la Mercè?

05/09/18

El proper 16 de setembre, amb motiu de la festes de la ciutat, se celebra la 40a edició de la Cursa de la Mercè, la cursa popular de la ciutat. Per donar visibilitat a la festa, hem preparat un concurs ben senzill a través del qual regalem unes vambes SCOTT i una nit per a dues persones a un resort. Us ho expliquem!

El concurs és molt senzill. Es tracta de respondre correctament a preguntes relacionades amb la història de la Cursa de la Mercè que anirem publicant a les nostres xarxes socials. Cada dia, des del 5 fins al 15 de setembre, a través de les xarxes socials de BCN Esports (Twitter, Facebook i Instagram stories), publicarem aquestes preguntes. Llegiu les bases del concurs per conèixer-ne tots els detalls.

Per participar només heu de respondre correctament les publicacions. Les respostes són a un article sobre la història de la cursa que ha escrit en Miquel Pucurull. Només haureu de llegir-lo i contestar.

Entre totes les persones que participin i contestin correctament les publicacions, realitzarem un sorteig. El premi són unes vambes SCOTT i una nit per a dues persones a l’Hotel Guitart Gold Central Park Aqua Resort de Lloret.

Entrenament de luxe a l'Estadi Olímpic per preparar la Cursa de la Mercè

20/08/18

L'1 de setembre, a les 9:30 hores, se celebra a l'Estadi Olímpic Lluís Companys un entrenament amb uns 500 atletes de tots els nivells que serà l'avantsala de la cursa.

En el marc de la preparació de la 40a Cursa de la Mercè que se celebra el diumenge 16 de setembre, estem preparant un entrenament conjuntament amb La Sansi, organitzador tècnic de la cursa, perquè pugueu preparar la cursa de forma gratuïta en un espai com l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Aquest entrenament tindrà lloc l’1 de setembre, a partir de les 9:30 hores i està obert a corredors i corredores de tots els nivells que han d’estar inscrits a la cursa. L’èxit de participació ha estat total i s’han superat totes les expectatives inicials. Tant és així que, en aquest entrenament hi participaran al voltant de 500 atletes.

Consulteu la programació prevista de la sessió, que estarà dirigida per entrenadors nacionals i atletes olímpics. Els participants, disposaran de dutxes, assegurança d’accidents personal, pàrquing gratuït, guarda-roba, avituallament, i un pica-pica final.

Coneix el recorregut de la Cursa de la Mercè!

08/08/18

La Cursa de la Mercè proposa un circuit de 10 quilòmetres que passa per alguns dels punts més emblemàtics de la capital catalana; un recorregut que ja ha esdevingut un clàssic d’aquesta prova festiva amb més de tres dècades de tradició. La sortida i l’arribada són a l’Av. de la Reina M. Cristina

El recorregut d’aquesta edició 2017 passa pels següents carrers:

Sortida.Pl. d’Espanya, Av. del Paral·lel, C. Calàbria, Gran Via de les Corts Catalanes, Pg. de Sant Joan, Pg. de Lluís Companys, C. Buenaventura Muñoz, C. Roger de Flor, Pg. de Pujades, Pg. de Lluís Companys calçada central (Arc de Triomf), Rda. de Sant Pere, Rda. Universitat, Pl. de la Universitat, Rda. de Sant Antoni, C. de Sepúlveda, C. de Viladomat, Av. del Paral·lel, Pl. d’Espanya. Arribada

Obrim inscripcions!

09/07/18

Hem obert les inscripcions de la Cursa de la Mercè 2018, que tenen un cost simbòlic de 5 euros, que -com és habitual- van destinats a donar suport a un projecte solidari. Recordeu que la inscripció només serà vàlida un cop s’hagi fet efectiu el pagament.

Un any més, esperem una cursa multitudinària. Volem omplir els carrers de Barcelona de corredors i corredores i per això, us heu d’afanyar i apuntar-vos-hi perquè, quan arribem a 14.000 participants, tancarem les inscripcions.

No dubteu més i veniu a gaudir dels millors 10 quilòmetres de la ciutat. La Cursa de la Mercè és, sens dubte, la Cursa de la Ciutat! Us hi esperem a tots i totes!

40 anys d'esport popular!

30/06/18

Fa 40 anys, la ciutadania barcelonina va apostar per l'esport popular com una de les eines per fugir d'una de les etapes més negres d'Espanya, la dictadura.

Així doncs, al 1979, es van crear diversos esdeveniments esportius que avui dia són referents de l'esport barceloní com la Cursa de la Mercè, la Marató de Barcelona, la Cursa del Corte Inglés o la Cursa de Sant Antoni, entre d'altres.

A partir d'aquest moment, les curses van esdevenir una activitat popular entre bona part de la ciutadania.

Prepara't per a la 40a Cursa de la Mercè!

20/06/18

Com ja és tradició, la segona quinzena de setembre arriben les Festes de la Mercè a la ciutat, i una de les grans activitats de la festa major de la ciutat és la cursa, que enguany arriba a les 40 edicions. Apunteu-vos-ho: 16 de setembre a les 9 hores amb sortida i arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La Cursa de la Mercè s'ha convertit en un dels grans esdeveniments esportius de la ciutat i a menys de tres mesos del dia, ja estem escalfant motors. Que l’estiu no sigui una llosa i aprofiteu per sortir a córrer, entrenar i encarar la cursa d’aquest any amb la màxima il·lusió.

Podeu navegar pel web per conèixer tota la informació sobre la Cursa de la Mercè 2018.