Inici/ La Cursa/ Reglament

Reglament

La situació d’excepcionalitat creada per la crisi sanitària deguda a l’extraordinària propagació del coronavirus SARS-CoV-2 (causant de la malaltia covid-19) i la conseqüent declaració de l’estat d’alarma mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, suposa l’adopció per part de l’Ajuntament de Barcelona d’un seguit de mesures de prevenció, de protecció i organitzatives orientades a garantir la prestació dels serveis i a la preservació de la salut dels participants.

La cursa de la Mercè tindrà dos formats:

Cursa presencial solidària: el 19 i 20 de setembre, cursa cronometrada amb sortida i arribada en diferent ubicació . Distància 10Km en un circuit de 5Km (dues voltes).

Cursa virtual solidària: el 19 i 20 de setembre Cursa individual controlada amb l’APP de la cursa de la Mercè i amb tres distàncies 10 km, 5 KM i 2km, aquesta última per a tot aquell que no tingui condició física per a fer una distància major.


NOTA INFORMATIVA IMPORTANT

S’estima la realització de la prova “presencial” sempre que la situació i les autoritats competents així ho permetin. En cas que s’hagués de cancel·lar el format “presencial”, es duria a terme únicament la prova “virtual” i tots els i les participants passarien a participar en aquest format, independentment de la seva inscripció. En cas de suspensió total de la cursa, per raons sanitàries o d’ordre major, l’import de la inscripció solidària no serà retornat en cap cas i aquest serà igualment destinat a la Marató de TV3.


Reglament de la cursa presencial

 1. La 42a. Cursa de la Mercè Presencial se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre i es donarà la primera sortida (de les 4 sèries matinals) a l’avinguda Litoral/Carrer de Josep Pla.

  Es faran 4 sortides. Quatre sèries cadascun dels dos dies: 8.00h, 8.45h, 9.30h i 10.30h. Les sortides es faran amb un màxim de 375 participants i en funció del temps acreditat.

  El participant podrà triar el dia (dissabte o diumenge) i l’horari de sortida en funció del temps acreditat per a cada sèrie. Consultar punt 5 del reglament.

  Els inscrits en la primera sèrie només podran tenir una desviació de 3 minuts de la marca màxima per a fer-la que és de 45 minuts, si superen els 48 minuts la seva marca no quedarà enregistrada en la classificació.

  S’hi podran inscriure 1.500 persones el dissabte i 1.500 el diumenge quan s’esgotin les de un dia només es podran inscriure per al dia que quedin places.

 2. La cursa està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 18 anys.

 3. La distància: 10 km. Certificada per la Federació Catalana d'Atletisme (FCA) amb cronometratge oficial.

 4. El recorregut és un circuit de dues voltes que està degudament senyalitzat i marcat a cada quilòmetre. Hi haurà un avituallament al Km 5 i a l’arribada.

 5. El temps màxim per a acabar cada cursa (sortida) serà el següent:

  1a sèrie sortida a les 8:00, límit màxim temps per a fer el recorregut 45 minuts.

  2a sèrie sortida 8:45, límit màxim temps per a fer el recorregut 55 minuts.

  3a sèrie sortida 9:30, límit màxim temps per a fer el recorregut 60 minuts.

  4a sèrie sortida 10:30, límit màxim temps per a fer el recorregut 90 minuts.

 6. La inscripció té un cost de 5€ per donar suport a la marató de TV3, que enguany està dedicada a la lluita contra la covid-19 (més informació a l’apartat Mercè solidària). Només serà vàlida un cop s’hagi fet efectiu el pagament.

 7. És obligatori l’ús de xip, si no es disposa de xip en propietat (xip groc), qui vulgui participar haurà d’adquirir un xip d’un sol us al preu de 2 euros iva inclòs. Veure condicions i promocions a l’apartat d’inscripcions).

 8. En cas de no participar a la cursa, no es tornaran els diners de la donació ni del lloguer del xip blanc.

 9. La inscripció es tancarà quan s’assoleixin els 3.000 participants (1.500 el dissabte i 1.500 el diumenge).

 10. És obligatori l’ús de la mascareta abans de la sortida i a l’arribada, no es permetrà a ningú accedir al calaix de sortida (ni prendre la sortida) sense ella. Un cop començada la cursa queda prohibit llençar la mascareta al terra, tant al principi com al llarg del recorregut. El corredor o corredora l’haurà de conservar i a l’arribada la dipositarà en contenidors adequats i li serà substituïda per una de nova.

 11. L'organització podrà modificar el recorregut, per causes alienes i/o de força major.

 12. La sortida està dissenyada en funció de la marca acreditada en 10 Km. És a dir que els participants correran amb d’altres que tinguin temps similars i per un màxim de 375 persones.

 13. El dorsal de dissabte no servirà per a participar diumenge ni viceversa.

 14. Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els expressament autoritzats per l’organització.

 15. El dorsal juntament amb el xip s’hauran de recollir els dies i horaris que estableixi l’organització. En fer la inscripció, s’haurà d’indicar el dia i franja horària per a recollir-lo. S’ha de triar la mida de la samarreta , conforme s’esgotin talles quedaran excloses de la selecció. No es podran fer canvis. Veure l'apartat d'inscripcions.

 16. El fet de no retirar el dorsal i la bossa del corredor en els dies establerts significa la renúncia als mateixos i a la participació sense dorsal. Consultar l'apartat recollida del dorsal).

 17. És obligatori córrer la cursa, amb el dorsal col·locat a la part davantera de la samarreta de forma que sigui visible. Aquest dorsal és personal i intransferible, l’organització desqualificarà el corredor o corredora que participi amb el dorsal d’una altre persona o del dia que no correspongui anul·lant la marca aconseguida.

 18. En el procés d’inscripció, els participants hauran d’acceptar la declaració d’auto-responsabilitat conforme en aquest moment estan lliures del COVID 19, i que en el cas de que abans del dia de la cursa tingués símptomes o confirmació d’infecció renuncia a presentar-se a la sortida de la prova.

 19. Per raons de seguretat recomanem omplir les dades personals que hi ha al dors del dorsal. El telèfon que es faciliti haurà de ser d’una tercera persona de contacte i no del participant.

 20. Els corredors i corredores assumiran els danys que es puguin causar a si mateixos o a terceres persones. L’organització declina qualsevol responsabilitat al respecte.

 21. Es podrà participar amb cadira de rodes o carro d’atletisme. No es permet la participació en modalitats que no corresponguin en aquesta prova d’atletisme com poden ser patins, skates, bicicletes, tricicles, handbikes o cadires de rodes elèctriques, entre d’altres. En aquesta modalitat no es podrà triar dia, serà l’organització qui ho estableixi en funció del nombre de participants.

 22. Els guies de les persones amb deficiència visual s’han d’inscriure sol·licitant-t’ho a l’organització. Han d’anar degudament identificats, i sense xip, si volen fer constar la seva marca, se’ls assignarà la mateixa que la del corredor/a qui acompanyen.

 23. Premis: L’única sortida que tindrà premiació serà les primeres series del dissabte i del diumenge (aquest darrer correran els atletes del grup d’élit). Es premiarà als tres guanyadors i tres guanyadores per temps real, que recolliran el seu trofeu en acabar la cursa. A la 1a sèrie del diumenge, i amb uns minuts d’antelació, sortiran aquells/es atletes que s’hagin inscrit en la categoria cadira de rodes, que tindran també premiació si hi ha un mínim de tres. Un cop finalitzades totes les curses i en funció del temps s’atorgarà el títol de guanyador i guanyadora absoluta de la cursa.

 24. Per raons de seguretat no hi haurà premiació ni classificació per categories, excepte cadira de rodes ja que sortiran davant del grup corresponent. Només es donaran tres masculins i tres femenins i es tindran en compte si l’atleta s’ha inscrit correctament dins de la seva categoria, si no està degudament inscrit no tindrà dret al premi. Les cadires han d’estat preparades per a fer una cursa : carros d’atletisme o similars.

 25. Hi haurà servei de guarda-roba.

 26. Els/les participants, permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també a la de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta. El fet d’inscriure’s implica l’acceptació d’aquest reglament i del reglament de curses de fons de la FCA. L’organització decidirà qualsevol incidència que no estigui prevista.


Reglament de la cursa virtual solidària

 1. La 42a. Cursa de la Mercè VIRTUAL se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre.

 2. La inscripció té un cost de 5€ per donar suport a la Marató de TV3 (més informació a l’apartat Mercè solidària). Només serà vàlida un cop s’hagi fet efectiu el pagament.

 3. El participant o la participant s’haurà d’inscriure específicament en aquesta cursa i descarregar-se l’APP de la cursa de la Mercè amb la qual realitzaran la distància triada. Un cop inscrit, l’organització li donarà totes les explicacions pertinents al funcionament de l’APP i l’enllaç per baixar-la.

 4. Hi hauran tres distancies 10km, 5km i 2km.

 5. La inscripció es tancarà quan s’assoleixin els 9.000 inscrits/es.

 6. No és una cursa competitiva i no es donaran trofeus.

 7. Els corredors assumiran els danys que es puguin causar a si mateixos o a terceres persones. L’organització declina qualsevol responsabilitat al respecte. També hauran de manifestar que participaran a l’activitat de manera respectuosa i sense manifestar símptomes de malaltia.

 8. La inscripció es farà a la mateixa pàgina web de la cursa entrant en inscripció cursa virtual solidària.

 9. La samarreta i el dorsal s’hauran de recollir els dies i horaris que estableixi l’organització. En fer la inscripció, s’haurà d’indicar el dia, i franja horària per a anar a recollir-la. S’ha de triar la mida de la samarreta , conforme s’esgotin talles quedaran excloses de la selecció. No es podran fer canvis. El dorsal serà genèric i te caràcter testimonial. Veure l'apartat d'inscripcions.

 10. El fet de no retirar el dorsal i la bossa del corredor en els dies establerts significa la renúncia als mateixos i a la participació sense dorsal. Consultar l'apartat recollida del dorsal.