Cursa de la Mercè 2022
Inici/ La Cursa/ Reglament

Reglament

 1. La 44a Cursa de la Mercè se celebrarà el dia 18 de setembre i tindrà la sortida a l'avinguda de la Reina Maria Cristina.

 2. La cursa està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 18 anys. També hi poden participar les persones majors de 16 amb una autorització signada pels seus pares, mares, tutors o tutores legals, que hauran de lliurar a la recollida del dorsal.

 3. La participació màxima serà de 8.000 corredors/res; la inscripció es tancarà en assolir aquesta xifra.

 4. La distància: 10 km. Certificada per l'FCA amb cronometratge oficial.

 5. El recorregut és un circuit d'una volta que està degudament senyalitzat i marcat a cada quilòmetre.

  Es tracta d'una cursa inclusiva que va adreçada a totes les persones que vulguin participar-hi a partir de 18 anys.

 6. Hi haurà avituallament oficial sostenible al km 5, al km 8 i a l'arribada. Els avituallaments se serviran en gots.

 7. S'oferirà servei de guarda-roba.

 8. El temps per fer la cursa serà d'1h 45' en funció de l'hora de sortida.

 9. La inscripció té un cost de 5 euros, els quals són en concepte de donació i suport a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls (més informació a l'apartat La cursa més solidària). Només serà vàlida un cop s'hagi fet efectiu el pagament.

 10. És obligatori l'ús de xip. Si no es disposa de xip en propietat (xip groc), qui hi vulgui participar haurà d'adquirir un xip d'un sol ús al preu de 2 euros, IVA inclòs (vegeu-ne les condicions i promocions a l'apartat d'inscripcions).

 11. En cas de no participar en la cursa, no es tornaran els diners de la donació ni del lloguer del xip blanc.

 12. En cas de suspensió de la prova per motius de salut, seguretat i/o causa major, l'import de la donació de 5 euros serà lliurada igualment a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

 13. L'organització podrà modificar el recorregut per causes alienes i/o de força major.

 14. La sortida està dissenyada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km. Cada calaix està identificat amb un color. Només podran accedir-hi els corredors i corredores que tinguin el dorsal o polsera del color distintiu de cada calaix.

 15. Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els que l'organització hagi autoritzat expressament.

 16. El dorsal, juntament amb el xip, s'hauran de recollir els dies i les hores que estableixi l'organització. En fer la inscripció, s'haurà d'indicar el dia i la franja horària per recollir-los. S'ha de triar la mida de la samarreta; quedaran excloses de la selecció les talles que s'esgotin. No es podran fer canvis (vegeu l'apartat inscripcions).

 17. El fet de no retirar el dorsal i la bossa del corredor en els dies establerts significa renunciar a aquests i a la participació sense dorsal (consulteu l'apartat de recollida del dorsal).

 18. Per poder córrer la cursa és obligatori portar el dorsal, el qual ha d'anar col·locat a la part davantera de la samarreta, de manera que sigui visible. Aquest dorsal és personal i intransferible; l'organització desqualificarà el corredor o corredora que hi participi amb el dorsal d'una altra persona i s'anul·larà la marca aconseguida.

 19. Per raons de seguretat recomanem emplenar les dades personals que hi ha al dors del dorsal. El telèfon que es faciliti haurà de ser el d'una tercera persona de contacte i no el del participant.

 20. Els corredors/res assumiran els danys que es puguin causar a si mateixos/xes o a terceres persones. L'organització declina qualsevol responsabilitat respecte d'això.

 21. S'hi podrà participar amb cadira de rodes o carro d'atletisme. No es permet participar en modalitats que no corresponguin a aquesta prova d'atletisme, com poden ser patins, skates, bicicletes, tricicles, handbikes o cadires de rodes elèctriques, entre d'altres.

 22. Els i les guies de les persones amb deficiència visual s'han d'inscriure sol·licitant-t'ho a l'organització. Quedaran inscrits i inscrites a la llista general amb el dorsal i xip corresponent, però hauran de dur un altre dorsal de guia proporcionat per l'organització.

 23. Premis: Hi haurà trofeu per als cinc primers/res absoluts i absolutes femenins i masculins en passar per meta. El lliurament es farà quan hagin arribat tots els guanyadors i totes les guanyadores.

 24. Hi haurà premi per als tres primers i primeres en les categories de cadira de rodes, deficiència visual, discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral, sempre que hi participin un mínim de tres corredors i corredores. Les categories de cadira de rodes i deficiència visual sortiran davant del grup corresponent. Es tindrà en compte si l'atleta s'ha inscrit correctament dins de la seva categoria; si no està inscrit degudament no tindrà dret al premi. Les cadires han d'estar preparades per a fer una cursa, així com els carros d'atletisme o similars.

 25. Les categories són excloents i una mateixa persona no pot ser premiada en dues categories.

 26. Els i les esportistes amb discapacitat visual sortiran del primer o segon calaix segons el temps estimat.

 27. Integrada a la prova Open se celebra la cursa inclusiva 2k Mercè 22'. Té sortida a la cruïlla dels carrers Comte Borrell/Sepúlveda i hi poden participar les persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no puguin fer una distància de 10 km. Consulteu l'enllaç a la pàgina web.

  Per a més informació cal enviar un correu a merce@lasansi.com.

 28. Els/les participants permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d'inscrits i d'inscrites, així com a la de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta.

  El fet d'inscriure-s'hi implica l'acceptació d'aquest reglament i del reglament de curses de fons de l'FCA. L'organització decidirà qualsevol incidència que no estigui prevista.