Inici/ La Cursa/ Reglament

Reglament de la cursa

 1. La 41a Cursa de la Mercè se celebrarà el dia 29 de setembre i es donarà la sortida a l'av. de la Reina Maria Cristina a les 9.00 hores. Es faran tres sortides: 9.00h, 9.05h i 9.11h. A la classificació es tindrà en compte el temps real.

 2. La cursa està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes majors de 14 anys. Els menors de 16 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult que se’n responsabilitzi d’ells. Els tutors legals dels menors de 18 anys hauran de lliurar una autorització signada quan recullin el dorsal del menor, juntament amb l’original del seu DNI.

 3. La distància: 10 Km. Certificada per la Federació Catalana d'Atletisme (FCA).

 4. El recorregut està degudament senyalitzat i marcat a cada quilòmetre. Hi haurà avituallaments al km 5 i a l’arribada.

 5. El temps màxim per acabar la cursa és de: 1h 45’.

 6. La inscripció té un cost de 5€ per donar suport a un projecte solidari (més informació a l’apartat Mercè solidària). Només serà vàlida un cop s’hagi fet efectiu el pagament.

 7. És obligatori l’ús de xip (xip groc). Qui no en disposi d'un en propietat i vulgui participar haurà d’adquirir un xip d’un sol ús al preu de 2 euros, IVA inclòs (Veieu-ne les condicions a l’apartat inscripcions).

 8. En cas de no participar a la cursa, no es tornaran els diners de la donació ni tampoc del lloguer del xip blanc.

 9. La inscripció es tancarà quan s’assoleixin 12.000 participants.

 10. L'organització podrà modificar el recorregut per causes alienes i/o de força major.

 11. La sortida està dissenyada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km. Cada calaix està identificat amb un color. Només podran accedir-hi els corredors que tinguin el dorsal o polsera del color distintiu de cada calaix.

 12. Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els expressament autoritzats per l’organització.

 13. El dorsal i el xip s’hauran de recollir els dies i horaris que estableixi l’organització. En fer la inscripció, s’haurà d’indicar el dia i franja horària de recollida. S’ha de triar la mida de la samarreta. Conforme s’esgotin talles, quedaran excloses de la selecció. No es podran fer canvis. Veieu l'apartat d'inscripcions.

 14. El fet de no retirar el dorsal i la bossa del corredor en els dies establerts significa que s'hi renuncia i no es podrà córrer sense dorsal. (Consulteu l'apartat "No participis sense dorsal!" dins de recollida del dorsal).

 15. És obligatori córrer la cursa amb el dorsal col·locat a la part davantera de la samarreta de forma que sigui visible. Aquest dorsal és personal i intransferible, l’organització desqualificarà el corredor o corredora que participi amb el dorsal d’una altre persona anul·lant la marca aconseguida.

 16. Per raons de seguretat recomanem omplir les dades personals que hi ha al dors del dorsal. El telèfon que es faciliti haurà de ser d’una tercera persona i no del participant.

 17. És la primera de les curses puntuables, de la challenge 10K, corresponent al calendari 2019-2020.

 18. Els corredors assumiran els danys que es puguin causar a si mateixos o a terceres persones. L’organització declina qualsevol responsabilitat al respecte.

 19. Es podrà participar amb cadira de rodes o carro d'atletisme. No es podran fer servir patins, skates, bicicletes, tricicles, handbikes o cadires de rodes elèctriques, entre d’altres.

 20. Els guies de les persones amb discapacitat visual s’han d’inscriure sol·licitant-t’ho a l’organització. Han d’anar degudament identificats, i sense xip, si volen fer constar la seva marca, se’ls assignarà la mateixa que la del corredor/a qui acompanyen.

 21. Per optar a la classificació i als premis de cadira de rodes (10km), paràlisi cerebral (10km), discapacitat visual (10km) i discapacitat intel·lectual (10km) cal adjuntar una còpia de la targeta acreditativa de la discapacitat i enviar-la amail En cas que es necessiti guia, caldrà indicar-ne les dades (Nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic). Data límit: 16 de setembre.

 22. Les categories són excloents, és a dir, una mateixa persona no pot ser premiada en dues categories.

 23. Els esportistes amb discapacitat visual sortiran del primer o segon calaix segons el temps estimat.

 24. Integrada a la prova open es celebra la cursa adaptada de 2km. Hi poden participar les persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que no tinguin la preparació física per a poder fer una distància de 10 km.

  Per inscriure’s cal enviar un correu amailfins al 16 de setembre.

 25. El lliurament de premis de les categories cadira de rodes (10km), paràlisi cerebral (10km), discapacitat visual (10km), discapacitat intel·lectual (10km) es farà sempre que hagin finalitzat la cursa un mínim de 3 esportistes homes i tres dones. En la cursa adaptada 2km es donaran als tres primers homes o dones. Els premis es lliuraran el mateix dia de la cursa. Cal dirigir-se a la zona de pòdium una vegada finalitzada la cursa per conèixer la primera, segona i tercera posició.

 26. Els/les participants, permeten explícitament que el seu nom, cognom, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, com també a la de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta. El fet d’inscriure’s implica l’acceptació d’aquest reglament i del reglament de curses de fons de la FCA. L’organització decidirà qualsevol incidència que no estigui prevista.