El joc a la xarxa

 

Els assistents a Dau Barcelona festival del joc saben de primera mà com n’és de divertit veure les cares dels companys de joc asseguts al voltant d’una taula. Per desgràcia, la vida accelerada o l’aparició de certs microorganismes només son un parell de les moltes causes que ens poden impedir gaudir de la companyia física dels altres jugadors.

Per provar de suplir la proximitat física, el món virtual ens ofereix des de fa temps una munió d’opcions per jugar als nostres jocs de taula preferits a la xarxa mitjançant plataformes en línia. Aquestes són les més conegudes:

  • BGA – Board Game Arena: La plataforma intel·ligent que actualment conté més jocs. Permet jugar en línia i fora de línia a més de 380 jocs. Una plataforma “intel·ligent” té implementades les regles dels jocs pel que té en compte les accions que els jugadors poden fer i les que no estan permeses. Hi ha dues modalitats de subscripció, gratuïta i de pagament, encara que gratuïtament es pot jugar a tots els jocs amb algunes limitacions. Ofereix l’opció de tenir la interfície en català.

  • Boîte à Jeux (BàJ): D’origen francès, conté una seixantena de jocs de taula, alguns dels quals només es poden trobar a BàJ, com Agricola o Alhambra. La subscripció és gratuïta. És una plataforma intel·ligent i només permet jugar per torns (fora de línia).

  • Yucata: Plataforma intel·ligent d’origen alemany, conté més de 170 jocs de taula. La subscripció és gratuïta i permet jugar en línia i fora de línia.

  • Vassal: Plataforma no intel·ligent dissenyada principalment per jugar a wargames. Una plataforma no intel·ligent no té implementades les regles dels jocs i per tant requereix que els jugadors les coneguin i comprovin que els moviments són legals (igual que al joc presencial). Permet jugar en línia o per correu electrònic mitjançant l’enviament d’un arxiu que conté els moviments. És gratuïta i actualment conté més de 2.650 mòduls de jocs.

  • Ludoteka: Plataforma intel·ligent d’origen basc especialitzada en jocs de taula tradicionals. Fa poc han actualitzat la interfície perquè es pugui jugar des de qualsevol dispositiu que tingui un navegador d’internet i actualment disposa de 49 jocs. Si vols jugar als jocs de tota la vida, aquí ho podràs fer. Les partides són presencials (en línia) i hi ha dues modalitats de subscripció: gratuïta i de pagament.

  • TTS – Tabletop Simulator: Plataforma estil “sandbox” on els usuaris poden crear mòduls que contenen un entorn virtual i tots els components del joc. Hi ha milers de mòduls tant de jocs publicats com creats pels usuaris. És una plataforma que dona molta llibertat per crear i/o modificar tot tipus de jocs. No és una plataforma intel·ligent i només permet jugar en línia. Requereix pagament i està ubicada dins el sistema Steam.

  • TT – Tabletopia: Molt similar a l’anterior i també dins la plataforma Steam, els jocs que conté poden contenir una mica de programació fent que en alguns casos sigui una “mica intel·ligent”. No ofereix tanta llibertat com l’anterior encara que això assegura un funcionament correcte en tots els seus mòduls de jocs. Només permet jugar en línia i té dues modalitats de subscripció: gratuïta i de pagament.

  • BrettSpielWelt: Plataforma intel·ligent d’origen alemany, actualment conté 67 jocs taula moderns. Requereix una aplicació que es descarrega de la seva web per poder jugar-hi. Només permet jugar en línia i és gratuïta.

Tot i les millores virtuals i les facilitats per jugar a jocs de taula en línia, no serà mai comparable a poder jugar al voltant d’una taula, cara a cara amb els teus companys de joc.

On comprar jocs

 

Els assistents a Dau Barcelona festival del joc disposen d’una botiga on trobar els jocs que més els han agradat o que tot just acaben de descobrir a una de les moltes taules per jugar escampades per tots els racons del recinte de Fabra i Coats. Com a l’edició d’enguany l’aforament es veurà una mica reduït, volem oferir aquí un llistat de botigues per tal que ningú es quedi sense la informació d’on trobar aquell magnífic joc que acaba de conèixer.

Si us agrada comprar en línia, de ben segur que no necessiteu que us ajudem, però si voleu saber quines són les botigues especialitzades en jocs de taula o els comerços on podeu trobar molts jocs, a continuació teniu un mapa de Barcelona i la seva àrea metropolitana on els podreu localitzar.

Recordeu que les botigues especialitzades en jocs de taula no només disposen d’un enorme ventall de jocs sinó que el seu coneixement segur que els permetrà aconsellar-vos encertadament sobre allò que cerqueu.

 

Nota: Si sou una botiga especialitzada en jocs de taula i per error no us hem esmentat, feu-nos-ho saber a través del formulari de contacte i us hi afegirem. Moltes gràcies.

A més d’aquest bon grapat de botigues especialitzades en jocs de taula, també en podreu trobar en altres botigues i magatzems: