Presentació

Presentació del regidor

 

Benvinguts a la dotzena edició de Dau Barcelona Festival del Joc, un festival que obrim a tothom i que enriqueix la nostra ciutat i la nostra comunitat d’una manera veritablement única i divertida.

Dau és sinònim d’alegria, diversió i interacció social a través dels jocs de taula. Aquest esdeveniment ha crescut amb el temps i s’ha convertit en una tradició anual que ens permet gaudir de l’art de jugar junts i juntes, compartint rialles, cultura, tradició i innovació.

Tant si ets una persona apassionada dels jocs de taula com si encara no has tingut l’oportunitat de descobrir aquest món, Dau Barcelona t’ofereix un espai per explorar noves formes d’entreteniment que faran volar la teva imaginació. Aquí, persones aficionades i professionals es reuneixen per continuar construint aquest fenomen, que ja ha esdevingut una referència a escala nacional i internacional, i per portar-lo encara més lluny.

Durant el Dau, tindràs l’oportunitat de participar en una àmplia varietat de jocs de taula, des dels clàssics fins a les últimes novetats, així com en activitats especials per a totes les edats i interessos. Aquest esdeveniment ofereix una oportunitat única per connectar amb altres membres de la comunitat i passar un dia divertit i memorable.

Del 18 al 19 de novembre, ens trobarem a Fabra i Coats per celebrar el Dau Barcelona, però aquest festival es desplega per tota la ciutat durant tot l’any, i arriba a escoles, biblioteques, centres cívics, casals de gent gran, carrers i places. Les oportunitats d’ensenyar i aprendre, de relacionar-nos i de compartir a través del joc que representen l’esperit del Dau es poden trobar a tot Barcelona i en cadascun de nosaltres.

Tenim la total seguretat que el Dau Barcelona serà una experiència enriquidora i una oportunitat per fomentar les relacions socials a través del joc. La vostra participació és essencial per a l’èxit d’aquest esdeveniment, ja que tots i totes junts formem la comunitat que dona vida a la nostra ciutat. Agraïm el vostre suport continu a la cultura de la nostra ciutat. Esperem compartir aquest esdeveniment especial amb vosaltres i celebrar junts la diversió que ens ofereix el Dau.

Atentament,

Xavier Marcé Carol

Presentació del comissari

 

 

És un immens plaer i una gran responsabilitat dirigir-me a tots vosaltres com a director del festival Dau Barcelona. Tornem a assumir el compromís de posar en marxa aquest esdeveniment que, a punt d’iniciar la dotzena edició, i gràcies a l’esforç i la dedicació de totes les persones que hi han participat activament, s’ha convertit en un dels més rellevants d’Europa. Estem decidits a continuar fent créixer aquesta oportunitat única que ens brinda l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona, que, una vegada més, demostra estar compromesa amb el fet cultural que és i que representa el joc de taula.

Dau Barcelona és molt més que un simple esdeveniment de jocs de taula. És una oportunitat per explorar la riquesa cultural que amaga el món dels jocs, una oportunitat per connectar amb altres amants del món lúdic i, sobretot, una oportunitat per gaudir de Barcelona com a capital internacional del joc i la cultura. A través dels jocs descobrim noves maneres de pensar, interactuar i aprendre. Ens ajuden a desenvolupar habilitats socials i resoldre problemes, i ens transporten a mons imaginatius. Aquesta experiència enriqueix les nostres vides i ens recorda que el joc és una part fonamental de la nostra societat. Ens permet compartir moments i vivències, connectar amb família, amistats i, fins i tot, persones desconegudes. Dau Barcelona és un lloc on es pot aprendre, compartir i créixer com a jugador i com a persona. Les taules de joc es converteixen en l’escenari de noves amistats i experiències inoblidables.

Dau Barcelona, però, no és només una immersió en mons imaginaris i aventures èpiques: també és una finestra fascinant a la cultura. Ens brinda l’ocasió d’explorar les arrels històriques i les narratives que inspiren molts dels jocs que ens captiven avui dia. Aquest esdeveniment ens transporta en el temps i a través de les fronteres culturals, i ens ofereix la possibilitat d’aprofundir en altres èpoques i societats a través dels jocs.

Els jocs sovint funcionen com a portals màgics que ens permeten viatjar a mons distants, mons de fantasia o èpoques passades, mentre aprenem com són la seva cultura i la seva història. Dau Barcelona ens convida a explorar aquests rics passats que donen vida als jocs i ens proporciona una comprensió més profunda de les influències culturals i dels relats que fan que aquests jocs siguin tan fascinants.

En resum, Dau Barcelona ens convida a descobrir, a connectar i a gaudir d’una varietat de jocs que aporten valor a les nostres vides i ens recorden la importància del joc en la nostra societat. És una experiència que celebra la diversitat, la creativitat i la comunitat de les persones amants dels jocs de taula, i ens anima a continuar explorant aquest meravellós món del joc.

Barcelona, amb la seva extensa història, diversitat i creativitat és el lloc ideal per dur a terme aquesta celebració. La nostra ciutat té una relació profundament arrelada amb el joc i la cultura, i nosaltres tenim el ferm compromís de continuar fent de Barcelona un referent mundial en aquest àmbit.

Del 18 al 19 de novembre Dau Barcelona serà l’epicentre de la cultura del joc, amb una àmplia gamma d’activitats, des de jocs de taula clàssics fins a les últimes novetats, activitats i moltes altres sorpreses. Us convidem a unir-vos a nosaltres per explorar el joc, connectar amb altres persones apassionades per aquest món i celebrar la cultura que ens uneix.

La vostra participació és fonamental per fer de Barcelona una veritable capital internacional del joc i la cultura. Us animem a acompanyar-nos en aquesta aventura i a compartir amb nosaltres la màgia del joc. Us esperem amb els braços oberts a Dau Barcelona, on el joc és el vehicle a través del qual aprenem, ens relacionem i transmetem cultura, tradició, innovació, comunicació i imaginació. El joc és un punt de trobada per compartir moments i felicitat. Gaudiu del joc, gaudiu de Dau Barcelona.

Amb tota la meva estima,

Oriol Crespo, comissari de Dau Barcelona

La imatge / Artista

Des de Dau Barcelona oferim un suport incondicional als artistes que donen vida als jocs de taula. L’art dels jocs de taula és molt més que peces sobre un tauler de joc: és la manifestació de la creativitat i la imaginació dels seus creadors. Des de les il·lustracions de les cartes fins al disseny dels taulers o les caixes: cada traç, cada element visual i cada elecció de color està curosament pensada per submergir-te en la temàtica del joc. Va més enllà de l’estètica, és una eina de la comunicació: les il·lustracions transmeten informació, regles i estratègies sense necessitat de paraules.

La passió que es posa en la creació dels jocs es reflecteix en cada detall. És testimoni de la dedicació de dissenyadors i artistes, que treballen incansablement per portar els jugadors a mons extraordinaris.
La pròxima vegada que t’asseguis davant un joc de taula dedica un moment a apreciar l’art que l’envolta. Deixa’t portar per la bellesa de les il·lustracions, admira la creativitat dels artistes; els jocs de taula són (també) una forma d’art que et convida a explorar, imaginar i crear la teva pròpia història!

Per això, estem tan orgullosos d’anunciar que en aquesta edició la il·lustració de la campanya del Dau l’ha realitzat una artista amb molt talent i una gran experiència en jocs de taula: la Natàlia Romero ha aportat la seva particular visió del Dau i del món del joc, amb un resultat espectacular i ple de detalls.

L’artista:

La Natàlia Romero és una artista conceptual i 2D amb molta experiència en el món del joc del videojoc i el joc de taula. Té un estil molt versàtil i és la responsable de l’art de jocs com ara Cakes, Trepanation, Capitán Flint, Sant Jordi o La Agencia.

Defineix la seva feina així:

“Sempre he considerat que la meva feina proporciona un grau de satisfacció molt gran, la veig com un camí que mai acaba i que sempre millora. M’agraden els reptes, explorar, analitzar i d’aquí extreure’n nou contingut, per tant, noves experiències. I ja no t’explico la sensació de saber que la gent interactua amb la teva feina, el teu art.

Com tot recorregut també té les seves dificultats, moments frustrants que ho ennegreixen tot, però la frustració sempre hi és, només hem de ser conscients que forma part del procés. És una feina que pot ser molt emocional i, per tant, ens trobem tant amb emocions bones com dolentes.”