Verkami

A fi que puguem gaudir dels jocs que juguem, abans hi ha hagut uns autors o autores que els han pensat, treballat i polit per fer-nos passar una bona estona. Tots els jocs han començat sent prototips.

Des de fa set anys, Verkami, la plataforma dedicada al micromecenatge fundada a Mataró, i Dau Barcelona col·laboren anualment en el Concurs de Protojocs Verkami - Dau Barcelona.

Fruit d'aquesta col·laboració, han passat pel concurs centenars de jocs ideats per autors i autores novells de jocs de taula i, enguany, se n'han presentat 145, entre els quals se'n triaran 20 de finalistes (aquí els tens tots) per a la gran final del dissabte 14 de novembre, que es retransmetrà a les 18 hores en streaming aquí.

 


Verkami amb Dau Barcelona

Speed dating

Cada any, a Dau Barcelona hi havia una reunió privada força especial: posàvem en contacte autors de jocs inèdits amb editors. Cada autor tenia tres minuts per convèncer un editor que la seva proposta era prou bona per ser editada, i en una hora podria arribar a parlar amb una dotzena llarga d’editors. Amb aquesta activitat, i d’altres de semblants, Dau Barcelona dona suport a la feina dels creadors de jocs.

Enguany, aquesta reunió serà virtual. Hem rebut una cinquantena de propostes (és a dir, jocs encara no editats) d’autors novells. En triarem una dotzena i demanarem als seus autors un vídeo de tres minuts en què ho expliquin tot del seu joc. Un cop editats tots en un únic vídeo, l’enviarem a tots els editors de l’Estat espanyol.

Ludo

L’associació Ludo de creadors i creadores espanyols de jocs de taula, a través de la seva delegació de Catalunya, ha estat present a Dau Barcelona des de la primera edició per ensenyar els prototips dels jocs dels seus associats. Enguany, les circumstàncies especials no permeten fer-ho de manera presencial, però sí en un vídeo on expliquen qui són i uns quants vídeos més on diversos autors i autores de Ludo mostren les seves creacions.


Ludo, associació de creadors i creadores de jocs de taula