Saber-ho?
No, saber-ho ràpid!

 

Benvinguts i benvingudes a aquest joc ràpid i divertit de Dau Barcelona Festival del Joc 2020.

Tot i que no podem jugar junts físicament, res no ens impedirà que juguem junts virtualment. Per això, hem preparat quatre jocs de preguntes a través de l’aplicació Kahoot! Aquests quatre jocs tindran lloc el diumenge 15 de novembre a les 12.00 i a les 17.00 hores. En cada sessió es faran dos d’aquests jocs, els quals tindran les temàtiques següents:

Diumenge 15, 12.00 h Barcelona (en català)
Diumenge 15, 12.45 h La història dels jocs de taula (en castellà)
Diumenge 15, 17.00 h Els mots encreuats (en català)
Diumenge 15, 17.45 h Els jocs tradicionals catalans (en català)

Kahoot! és una aplicació que permet participar en línia a jocs de preguntes i respostes. Cada pregunta pot arribar a tenir fins a quatre opcions de resposta diferent, i cada participant té un polsador (mòbil o tauleta) que utilitza per marcar-ne una, la que pensi que és la correcta. Segons si l’encertes o no, i de la velocitat amb què ho facis, obtens un determinat nombre de punts que et va situant en un rànquing de tots els participants.

Participar-hi és molt fàcil! Cada participant cal que tingui un mòbil o tauleta per enviar les respostes i accedir a una retransmissió (a través d’un navegador web o utilitzant un smartTV, un smartphone, una tauleta o un ordinador). Si sou més d’un que jugueu junts des de casa, n’hi ha prou que tingueu un dispositiu per a tots per accedir a la retransmissió, ja que podreu veure’l tots alhora.

Si ho sabeu tot del Kahoot! no cal que llegiu més. Si no, aquesta és la manera de jugar.

Durant el joc, a través de la retransmissió visualitzareu les preguntes i les quatre respostes, cada una associada a un color. Aquests quatre colors associats a les respostes apareixeran al mòbil o tauleta, que és on clicareu per enviar la resposta. Fins i tot és possible utilitzar en un mateix ordinador una finestra per accedir a la retransmissió amb les preguntes i respostes, i una segona finestra per enviar les respostes, però no és aconsellable perquè us pot fer perdre temps.

Ara, anem pas a pas.

Per accedir
a la retransmissió

 

 1. Cal que hi accediu utilitzant aquest enllaç, a través del qual podreu veure les preguntes i escoltar el presentador del joc.

 2. Cada joc té un límit de mil persones, de manera que només hi podran jugar els mil primers que hi accedeixin.

 3. Podreu accedir-hi a partir de quinze minuts abans d’iniciar-se el joc, moment en què s’obrirà la retransmissió perquè pugueu començar a preparar el dispositiu que utilitzeu per enviar les respostes. En aquell moment, veureu una pantalla en la qual apareixerà el codi corresponent al joc que començarà tot seguit (GAME PIN).

 4. Caldrà que deixeu obert aquest accés a la retransmissió durant tota la durada del joc, perquè a través d’ell rebreu instruccions del presentador i podreu veure l’enunciat de cada pregunta i el color que li correspon a les quatre opcions de resposta.

Per utilitzar el mòbil o tauleta per jugar

 

 

 1. Teniu dues opcions per poder jugar a Kahoot! A través de la seva aplicació o a través de la web https://kahoot.it/. Si opteu per utilitzar la seva app, us recomanem que us la descarregueu prèviament.

 2. Un cop hagi arribat el moment de jugar, accediu a la retransmissió tal com hem explicat abans.

 3. En el dispositiu que utilitzareu per enviar les respostes, obriu l’app que us heu descarregat de Kahoot! o entreu a la seva web https://kahoot.it/.

 4. A la pantalla que apareixerà us demanaran el codi de la partida (GAME PIN). Aquest és el codi que podreu veure a la pantalla de la retransmissió. Introduïu-lo i premeu “Enter”.

 5. Tot seguit us demanarà que us identifiqueu amb un sobrenom (NICKNAME). Introduïu-lo i premeu “Ok, go!”.

 6. Si tot ha anat bé, apareixerà una pantalla que us diu que ja esteu dins (YOU’RE IN!) i que verifiqueu que el vostre sobrenom ha aparegut a la pantalla; en aquest cas es refereix a la pantalla de la retransmissió. És possible que si sou molts jugadors el vostre sobrenom quedi ràpidament superat pels nous jugadors que vagin entrant al joc.

 7. A partir d’aquest moment, ja només queda esperar que comenci el joc.

 8. En cada sessió es jugaran dues partides. Per tant, un cop acabada la primera, si voleu jugar a la segona, no sortiu de la retransmissió perquè allà us tornarà a aparèixer el nou codi (GAME PIN) per a la segona partida.

 9. Important! Si esteu utilitzant un mòbil o una tauleta per enviar les respostes, tingueu cura de no prémer els botons d’anar enrere o sortir de l’aplicació ja que, tot i que us pugueu reenganxar a la partida tornant a introduir el codi (GAME PIN), segurament no arrossegareu la puntuació que havíeu obtingut fins a aquell moment.