Tot sobre el Dau

 

Des del 2012, l’Ajuntament de Barcelona organitza Dau Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona. Enguany, doncs, celebrem la desena edició de la gran festa del joc.

Dau Barcelona es farà a Fabra i Coats, com sempre, els dies 20 i 21 de novembre. Aquesta edició serà una mica especial a causa de la pandèmia de la covid-19. El 2020 no vam poder celebrar el festival i enguany sí que ho farem (i tant que ho farem!), però encara amb algunes restriccions d'espai, de mobilitat i d'aforament. Us demanem disculpes per avançat. No cal dir que tindrem totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries.

En aquest web trobareu el programa de totes les activitats del festival i moltes més coses. Passegeu-hi i segur que arribareu al que us interessa. I si no, pregunteu-nos-ho. En cada edició del festival proposem nous àmbits per gaudir del joc i dels jocs. En aquesta desena edició hi haurà, com cada any, jocs per a tothom al Gran Dau, al Dauet, al Dau Històric, al Dau Tradicional i als espais de prototips (Ludo i Verkami) i de Normalització Lingüística. A més, us oferim dos espais nous, el Dau dels Autors, per jugar amb més de trenta autors catalans i espanyols de jocs de taula, i els Daus de Rol, per aprendre i començar a jugar en aquest vessant dels jocs, sempre ple d'imaginació. I encara podreu veure una exposició [hiperenllaç a la pàgina de l'exposició Catan] dedicada als 25 anys del joc Catan. Dau Barcelona serà també l'escenari d'una subhasta solidària de jocs en benefici d'Open Arms.

Entre totes les activitats, volem destacar que a la pàgina principal d'aquest mateix web Tom Werneck glossarà els deu anys de Dau Barcelona el divendres 19 de novembre, a les 19.00 hores, per iniciar la gala dels Premis Dau Barcelona. Tom Werneck, des de fa més de quaranta anys, és una de les persones que més ha treballat a tot el món per divulgar la cultura del joc. Us hi convidem i us convidem també, després del parlament del Tom, a gaudir de l'acte de lliurament dels premis.

Com sempre, al Dau hi ha un gran joc de participació. El del 2021 es diu “Els daus del Dau” i posarà a prova el vostre enginy. Val la pena, hi ha dotzenes de jocs per guanyar! El trobareu a les parets de Fabra i Coats durant el festival i aquí.

Del 3 al 7 de novembre, l'Institut de Cultura de Barcelona obre un nou festival cultural, el 42, 1r Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, que es basa, com el joc, en el poder immens de la imaginació. El Dau serà dins el 42 i el 42 serà dins el Dau.

Al festival podreu comprar jocs (no deixeu mai de comprar jocs!) a la botiga que gestionen La Maquinària i Mathom. A més, en aquest web hi ha informació sobre les botigues de jocs de Barcelona i voltants. També us proposem com podeu saber-ho tot per jugar a jocs de taula en línia.

Un any més, Dau Barcelona serà present a molts centres cívics de Barcelona, i així mateix arribarà virtualment a escoles de tota la ciutat durant la setmana del festival i presencialment a algunes escoles de Sant Andreu. I no només això: també celebrarem la tercera edició del curs de formació “El joc a l’aula”, sobre la importància del joc a l'ensenyament, adreçat a mestres de primària i secundària, que organitzem en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu i el Consorci d’Educació de Barcelona. Així mateix, aquí  trobareu molta informació sobre com de necessaris són els jocs dins les escoles.

Esperem que trobeu els jocs que busqueu en aquestes pàgines. Sobretot, jugueu a casa, cada dia una mica. Sereu més feliços.

Dau Barcelona té el comissariat d'Oriol Comas i Coma i la producció de Tempus Fugit.

Tempus Fugit logo