Tot sobre el Dau

 

Per novè any, Dau Barcelona s’obre a la ciutat com la gran festa del joc. L’Ajuntament de Barcelona organitza Dau Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Aquesta edició serà especial a causa de la pandèmia de la covid-19. Fins fa uns dies, tot estava preparat per fer-la igualment a Fabra i Coats els dies 14 i 15 de novembre, perquè estem convençuts que l’activitat cultural no ha de parar. Així, el festival s’hauria fet amb totes les mesures de seguretat, entre les quals hi havia la reducció d’espais, la reserva prèvia d’entrades, circuits diferenciats d’entrada i sortida, gel hidroalcohòlic a totes les taules i higienització constant dels espais.

Però els indicadors sobre la pandèmia a Catalunya i Barcelona, especialment de la segona quinzena d’octubre, i les disposicions de la Generalitat de Catalunya impedeixen de celebrar-lo, per no ajuntar centenars de persones i no propiciar més mobilitat.

És per això que en aquestes pàgines trobareu el Dau virtual 2020, que volia ser un bon complement del Dau a Fabra i Coats i que ara pren molt més sentit.

Entre moltes altres activitats, volem destacar que a la pàgina principal del lloc web Noemí Blanch farà la conferència inaugural de Dau Barcelona 2020 el divendres 13 de novembre, a les 19.00 hores, amb el títol El poder del joc”, i que el dissabte 14 de novembre hi podreu veure, també a les 19.00 hores, la gala de lliurament dels premis Dau Barcelona. I encara passaran moltes més coses.

També hi ha un espai per als editors, per als millors jocs del 2020, per als prototips, per als jocs històrics, per als jocs tradicionals i per a associacions que utilitzen el joc en la seva activitat quotidiana. I La fórmula del joc, un gran joc de participació, entre altres activitats per a tothom. I un espai amb totes les botigues de jocs de Barcelona (no deixeu mai de comprar jocs!), un altre de com jugar a jocs de taula en línia i també una completa llista de recursos per introduir el joc a les escoles.

Un any més, Dau Barcelona arribarà, virtualment, a escoles de tota la ciutat durant la setmana del festival. I no només això: també celebrarem la segona edició del curs de formació “El joc a l’aula”, sobre la importància del joc a l’aula, adreçat a mestres de primària i secundària, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Esperem que trobeu els jocs que busqueu en aquestes pàgines. Sobretot, jugueu a casa, cada dia una mica. Sereu més feliços i més felices.

 

Dau Barcelona compta amb la producció de Tempus Fugit

Tempus Fugit logo