Back to top

Autors convidats

Simone
Luciani

Simone Luciani

Autor convidat de Dau Barcelona 2019

L’italià Simone Luciani és un dels autors destacats del panorama lúdic dels últims anys. El seu nom sona amb força gràcies a jocs com Los viajes de Marco PoloTzolk’inGrand Austria HotelNewton o Sheepland. Aquest any visitarà el Dau Barcelona com a autor convidat i hi presentarà Barrage, la seva última creació, un eurogame de col·locació de treballadors, molt temàtic i amb molta interacció entre els jugadors.

Els jocs de Luciani destaquen per ser molt diferents entre si i sempre amb mecàniques noves i originals, però amb una única finalitat: que el resultat final sigui un joc divertit. Per aconseguir-ho, sol partir de la idea d’una mecànica, que acaba encaixant amb una temàtica per donar sentit final al joc.

Una altra de les característiques de Luciani és que molts dels seus jocs els ha creat conjuntament amb altres autors, com Daniele Tascini o Virginio Gigli. Per ell, és una manera engrescadora de compartir idees, provar els jocs conjuntament i trobar diverses solucions.

A més de dissenyadors de jocs, també és editor de Cranio Creations, on té l’oportunitat de fer proves, dissenyar prototips, llegir i escriure reglaments, i treballar totes les facetes de cada projecte.

Després d’haver visitat diversos festivals a tot el món, Simone Luciani visitarà Dau Barcelona per primera vegada, amb la il·lusió de trobar-hi bons jocs i bona gent amb qui compartir la seva afició i professió.

Niko
Eskubi

Niko Eskubi

Autor convidat del Dau històric amb Alpha Ares 2019

Niko Eskubi és autor, dissenyador i il·lustrador de jocs de guerra o wargames. Ha guanyat quatre vegades el guardó Charles S. Roberts al millor disseny d’un wargame, el premi més prestigiós d’aquest àmbit.

Com a dissenyador i il·lustrador de jocs de guerra, s’encarrega de crear tant el disseny gràfic del producte com les il·lustracions de tots els productes de l’editorial Multi-Man Publishing (MMP), així com de la seva pròpia sèrie, War Storm Series, és a dir, el packaging, les portades, les fitxes, els mapes i el fullet de regles.

Eskubi ja era aficionat als wargames abans de dedicar-s’hi professionalment, cosa que el va ajudar a passar de ser dissenyador gràfic i il·lustrador a ser també creador de jocs. El fet de no veure plasmada la seva idea de joc, el va esperonar a introduir-se en el món de la creació de jocs de guerra.

Actualment està treballant en l’art dels propers títols de la sèrie GTS, Utah i Bastogne, el nou joc de la sèrie PB2, PanzerBlitz East Front, i algun més que encara no pot desvelar. De la seva sèrie, War Storm Series, està creant el pròxim títol de la Guerra Civil Espanyola, Help arrives!, que sortirà l’any que ve editat per Draco Ideas, la seva nova editorial, després d’haver acabat la relació amb Compass Games.

Tot i que havia visitat Barcelona i les jornades d’Alpha Ares, aquesta és la primera visita del basc Niko Eskubi a Dau Barcelona, on espera retrobar-se amb amics i conèixer gent nova lligada a la creació de wargames.