Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

7 autoretrats

Marc Vilajuana

Dansa

Què fa que un jove creador reuneixi set autoretrats en el seu primer solo escènic de llarga durada? Què està buscant en aquest recorregut i amb quins elements juga per construir-se davant del públic? Com es poden trobar en un mateix escenari i sota el guiatge d’un únic artista la dansa contemporània, el teatre físic, el cant gregorià, la improvisació i la poesia?

7 autoretrats de Marc Vilajuana sorgeix de la necessitat d’aquest jove artista multidisciplinari de fer la seva primera peça de llarga durada en solitari, mirant-se i mostrant-se de manera sincera davant del públic. En aquesta cerca, descobreix i construeix set perfils de si mateix que poden semblar contraris, però que es revelen complementaris. Set perfils que formen set peces curtes en què el creador ha pogut indagar en disciplines com el teatre, la dansa, el text i la música, per utilitzar-les com a mitjà per parlar del que li interessa, per plantejar-se les preguntes que li semblen interessants o, simplement, per jugar a través de les possibilitats que l'activitat de la creació li ofereix. Les peces es relacionen des del fet artístic, però sense posar-se límits, travessant, combinant i explorant disciplines artístiques. Es mouen en el terreny de l’abstracció i de la concreció, sobre la postura contemplativa i la d’acció, tenint en compte el que és aparentment superflu i el que és aparentment transcendental, el buit i la plenitud, la llum i la foscor… conceptes contraris i complementaris alhora que constitueixen l’ésser humà.

 

PER MAJORS DE 14 ANYS

Marc Vilajuana

Marc Vilajuana és cantant líric, és ballarí, és creador, dramaturg i coreògraf, és actor i performer, i és moltes altres coses. Li agrada treballar amb les mans, investigar en la creació escènica com a creador i intèrpret, preguntar i experimentar, fugir de la superespecialització generalitzada que ens impedeix descobrir que podem aprendre moltes coses. Es mou amb total comoditat per diverses disciplines dins les arts escèniques: canta, balla, toca i actua i escriu textos teatrals.  

Nascut a Mataró el 1997, entra en contacte amb el teatre als 9 anys, als 11 s'endinsa en el món de la música a través del piano i la veu, i als 14 comença la formació en dansa contemporània. Als 15 anys inicia la seva trajectòria com a creador, en col·laboració amb altres artistes, i des de llavors no deixa de generar i participar en propostes artístiques de tota mena: escèniques, plàstiques, de creació pròpia o d’intèrpret per a altres creacions, mantenint sempre una postura sincera i íntima. 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Si l'artista crea des d'un punt honest, la peça d'art és la màxima representació del seu discurs."

Notícies - 23/11/2021

El Marc Vilajuana és un artista i creador multidisciplinar que es mou entre el teatre, la dansa, la música o la performance.