Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

AM I BRUCE LEE

Junyi Sun i Kernel Dance Theatre

Dansa

Edat recomanada: Públic general

“Sabies que Bruce Lee va ser campió de txa-txa-txa?” Així comença a descriure Junyi Sun el seu primer projecte en solitari, nascut de la seva curiositat per aquest popular personatge dels anys setanta, que per a moltes persones és considerat, encara avui, un mite. El ballarí i coreògraf tracta el tema de la identitat a través de l’heroi de les arts marcials. 

«Bruce Lee era un home de petita alçada i practicant d'un estil d'arts marcials poc estès mundialment en la seva època. Com un home tan “petit” a través d'una cosa tan “petita” com uns cops de puny i unes puntades pot transformar-se en un bé de consum tan estès?» Per a molts, Bruce Lee és un superheroi en tota regla. 
En el seu espectacle, Junyi Sun analitza els punts de connexió i paral·lelismes que té amb Bruce Lee, des de l’origen, el recorregut professional o el procés personal, fins als seus ideals, objectius o desitjos. 

A més a més de la famosa frase “be water, my friend”, Lee també deia que el més difícil era expressar-se a través del moviment de manera honesta, sense mentir-se a un mateix.  Ell no volia que l’imitessin, sinó que cadascú pogués crear el seu propi sistema de moviment. 

Seguint les paraules del mestre, Junyi Sun va començar a investigar i descobrir el seu propi moviment l’any 2015 i, tot i que al començament va travessar zones de foscor i va revelar espais de desordre, caos i tristesa, aquesta cerca el va portar a moments de superació i alegria. Avui dia comparteix amb Bruce Lee l’objectiu de trobar-se a si mateix a través del moviment, en aquest cas, a través d'un llenguatge escènic que integra la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials.

I això és el que veurem en l’espectacle Am I Bruce Lee?, una proposta molt personal sobre la identitat que se situa a mig camí entre la dansa i les arts marcials.

Junyi Sun i Kernel Dance Theatre

Kernel Dance Theatre és una companyia de dansa contemporània fundada a Barcelona per Junyi Sun. El projecte va néixer de la unió d'un grup d'artistes procedents de diferents disciplines amb l'objectiu de desenvolupar un llenguatge propi integrant la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials.

Junyi Sun ha treballat i col·laborat amb diverses companyies d’arreu del món. Va obtenir el premi de la Crítica 2017 com a millor ballarí per l’espectacle Dancing with frogs de la companyia Sol Picó, i el premi de la Crítica 2014 a l’artista revelació amb l’espectacle Kyla, dirigit per Adrian Devant. Actualment dirigeix la companyia de dansa Kernel Dance Theatre, que cerca crear un llenguatge propi integrant la dansa contemporània amb el teatre i les arts marcials amb l’objectiu de crear projectes que facin descobrir a l’espectador nous punts de vista sobre l’actualitat i reflexionar-hi.
 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Am I Bruce Lee el defineixo com una crítica, un tast de realitat o una crida al món cultural de Barcelona o d'aquest país."

Notícies - 09/11/2021

Junyi Sun ens presenta ‘Am I Bruce Lee’, un espectacle on podrem desxifrar un missatge relacionat amb la identitat pròpia a través de la dansa contemp