Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Aura

Música

Edat recomanada: Públic general

Sabeu el que és l’aura? S’anomena aura un camp energètic de radiació lluminosa multicolor que envolta les persones o els objectes com un halo i que roman invisible per a la majoria de les persones. L’origen de la paraula és grec i correspon a aer, que vol dir i que es defineix com una irradiació o sensació que emana d’alguna cosa o d’algú, provocant una impressió o sensació que varia i que pot canviar la percepció dels éssers vius que es trobin al seu voltant. 

Monique Makon i Clara Martín es van trobar a Nou Barris i de la conjunció del seu talent va sorgir el projecte musical Aura, un espai lluminós i en canvi constant, com les aures que ens envolten i que ens permeten percebre’ns i relacionar-nos més enllà del contacte físic. Des de l’escenari, Makon i Martin reivindiquen el feminisme com a lluita política i social, defensant l’empoderament i l’alliberament de les dones com a única i possible victòria. Canten per no perdre la veu davant de l’opressió constant que pateixen les dones i alhora són com l’aire fresc, la brisa, que omple tot de calma. 

Amb la Monique Makon a la veu, una de les veus més potents i càlides de Barcelona que vam descobrir gràcies a Cabal Musical (el programa d’artistes emergents del Taller de Músics als barris del Besòs) i la Clara Martín a la guitarra, rumbera i sensible a parts iguals, el seu concert és un recorregut entre les veus femenines més potents i carismàtiques dels últims anys, amb temes de soul i rhythm’n’blues amb la lluita feminista com a fons, i, des de fa poquet, incorporen composicions pròpies. 

Després de tres anys de projecte i molts canvis, Aura és un projecte consolidat que sap el que vol fer i on vol anar. 

Aura

Aura és un projecte que neix a Nou Barris sense la intenció de ser-ho, arrel d’un concert per a un col•lectiu del barri, on la idea era que només hi hagués dones a l’escenari. A la gent li va agradar i a elles també, i van decidir tirar endavant el seu duo musical. Així va néixer Aura, amb Monique Makon a la veu, Clara Martín a la guitarra i la reivindicació del feminisme com a lluita política i social. A dia d’avui, quasi tres anys més tard i després de molts canvis, Aura és un projecte consolidat, que està ampliant el format i sumant composicions pròpies.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots