Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Maig

Bailes de histéricas

Cia. Carmen Muñoz

15/04/2023 - 19:00h

CC Teixonera

Dansa

Durada: 50 minuts

Edat recomanada: Públic general

En el segle XIX, les ballarines de la Modern Dance, trencadores de les estructures de dansa des de la seva expressió femenina més interna, van ser tractades de manera despectiva, acusades de fer “balls d’histèriques”. D’aquest concepte, i a través de la investigació dels cossos de quatre ballarines i bailaoras escollides com a referents, Carmen Muñoz elabora aquesta peça escènica. L’objectiu és arribar al seu propi cos, a la seva pròpia intuïció del moviment i l’expressió corporal.

Un recorregut que comença al segle XIX amb la figura de la ballarina de dansa espanyola Fanny Elssler i enllaça als anys 80 del segle passat amb els referents de Carmen Mora, Manuela Vargas i de La Chana.

Cia. Carmen Muñoz

Ja des de la seva formació en flamenc i dansa espanyola al Conservatorio Superior de Danza de Madrid i a l’Institut del Teatre, la granadina Carmen Muñoz va sentir una especial atracció cap a la dansa contemporània i l’experimentació. Potser per això, la recerca d’un llenguatge corporal propi, sense perdre de vista la inspiració en el flamenc de les bailaoras i els cantaores, ha estat una constant a la carrera professional de la ballarina.

Bailes de histéricas és la seva tercera peça després de Vallejo i de Catalina mía i de la seva participació en diferents projectes artístics amb el col·lectiu Lxs Empíricxs o la plataforma Performing 19.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

Dos espectacles del BDC a la darrera setmana del Dansa Metropolitana

Notícies - 21/03/2023

Vine divendres 23 de març a 'Bailes de histéricas' o a 'La Quela', dues propostes del circuit que participen al Festival internaci

Dansa