Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

octubre - desembre 2022

Bodily Portraits of Minor Characters

Dones Beat

02/12/2022 - 18:00h

CC La Sagrera "La Barraca"

Teatre

Durada: 55 minuts

Edat recomanada: Públic general

On eren les dones de la generació beat? Bodily Portraits of Minor Characters és una combinació de textos literaris, poesia i teatre físic que recorre el trajecte vital de dues escriptores del moviment beat: Diane di Prima i Joyce Johnson.

Ens traslladem als anys cinquanta del segle passat a Nova York: música jazz i poesia en veu alta. A l’ombra, trobem els personatges secundaris, les dones: fora del focus, al marge, desdibuixades, treballant underground, no popularitzant-se.

Johnson i di Prima: viatgeres nòmades, es mouen amb ritme propi, beat; viatgen també cap a l’interior, en entorns més íntims i familiars, i els integren en la seva poesia.

Dones Beat

Sanna Toivanen i Alba Cabrera. Totes dues comparteixen anys d’experiència en el teatre físic i ritualístic, treballant metodologies afins a Grotowski i Artaud. Han treballat també amb La Fura dels Baus, Albert Vidal, Pere Sais, Corchero, entre d’altres. Laura Ventura, museòloga i dissenyadora d’espais narratius, és la ideòloga del rerefons teòric de la perfomance. Bodily Portraits of Minor Characters és el primer projecte conjunt d’aquestes tres artistes com a col·lectiu Dones BEAT, guanyadores de la beca Bonnescèniques (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) en coproducció amb l’Antic Teatre.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots