Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Come Shine

Drop Collective

Música

Edat recomanada: Públic general

Què passa quan 10 músics enamorats del jazz, l’ska i el reggae es troben per agafar estàndards de jazz i passar-los pel filtre dels ritmes jamaicans? Si aneu al concert dels Drop Collective ho sabreu de seguida: alegria, ganes de celebrar i de ballar de principi a fi!

Come Shine és el segon àlbum de la formació musical Drop Collective i el primer en el qual, a més del repertori habitual d’estàndards de jazz amb arranjaments originals que beuen de la tradició i els ritmes de la música jamaicana, la banda incorpora els seus temes originals. Significa, a més, la seva consolidació després del seu debut amb Storming, amb el qual ja van recórrer moltíssims escenaris.

La versatilitat que ofereix el jazz amb la sòlida base dels ritmes jamaicans és la fórmula que caracteritza la música dels Drop Collective, a la qual se suma una posada en escena que transmet festa i que fa ballar des que sona la primera nota. Als seus concerts, el jazz es troba amb l’ska i el reggae a través d’una barreja que explota tots els recursos dels instruments i que dona com a resultat una base rítmica sòlida i una potent secció de vents.

Come Shine és una festa musical plena de ritmes vibrants i càlids que, de ben segur, et farà moure el cos i l’ànima! 
 

Drop Collective

10 músics provinents de Catalunya, Aragó i Euskadi es van trobar a Barcelona quan cursaven estudis musicals al Centre Superior de Música del Liceu, perquè compartien inquietuds musicals al voltant de la música jamaicana i el jazz. Junts van començar a investigar la fusió d’aquests dos estils i aviat van iniciar la cerca d'arranjaments originals per capgirar els estàndards. 

La formació ha trepitjat escenaris importants com són les Nits de Jazz a la Pedrera, el Nowa Reggae Festival, el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, l’Estival de Jazz d’Igualada, el Festival de Jazz de l'Estartit, les Festes de la Mercè de Barcelona, la Fira de Primavera de l’Hospitalet, el Festival Ítaca de l’Empordà, Nit de Bosc de Banyoles i el Festival Fringe de Torroella de Montgrí, entre d’altres. Ha compartit cartell amb artistes com Toots & the Maytals, The Skatalites, Dr. Ring Ding (col·lab.), Doreen Shaffer, Ky-Mani Marley, The Melodians i Kabaka Pyramid. Ha estat la banda escollida per dur a terme l’homenatge a Bebo Valdés dins la cerimònia inaugural del 50è Festival de Jazz de Barcelona i ha rebut una beca de gravació i una de producció de directe de part de les Cases de la Música. A més, forma part del recopilatori Blackcelona 4: The Sound of the new generation i Jamaicat (Liquidator Records, 2020).
 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Cada cop que pugem a un escenari el sentiment és d'una alegria extrema de poder compartir la música amb el públic, de poder vibrar junts i de celebrar que som aquí"

Notícies - 29/09/2021

La banda Drop Collective ens presenten el seu últim projecte "Come Shine", un espectacle on podrem escoltar les últimes composicions del col

Música