Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Maig

Concrete Matter

Nova data
Los Detectives

12/04/2023 - 19:30h

CC Parc Sandaru

Teatre

Durada: 50 minuts

Edat recomanada: Públic general

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació maternofilial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

Aquest és un joc escènic que qüestiona el teatre com a espai per a la mentida, amb el mecanisme propi de la ficció per “fer creure” l’escena, jugant amb l’expectativa, amb la sensació de pèrdua de les performers, dels personatges que interpreten i del públic mateix.

El marc conceptual de l’obra està teixit per capes de referents. D’una banda, hi ha dones realitzades, com ho són les artistes feministes dels anys setanta Hannah Wilke, Pauline Oliveros i Yvonne Rainer; de l’altra, el text de Les tres germanes de Txékhov, que ens parla sobre la impossibilitat de la realització i que ens ajuda a generar altres capes dramàtiques per dialogar sobre la nostra pròpia frustració.

Los Detectives

Los Detectives són Mariona Naudin, María García Vera, Marina Colomina i Laia Cabrera. La companyia, formada el 2016 a Barcelona, ​​desenvolupa projectes investigant paral·lelament allò femení i les possibilitats de l’escena, i qüestionant els límits de totes dues coses per generar un llenguatge propi a partir de les temàtiques que aborden i dels formats proposats.

Cadascuna de les seves components prové de camps que van de l’antropologia al cinema, les belles arts o la biologia. Aprofiten els seus interessos per expandir el llenguatge escènic i desbordar-se cap a una mirada més plàstica del cos, nodrida d’un treball de recerca exhaustiu que interpreta referents del camp de les humanitats, fílmics i artístics, i que porta allò teatral a un fora de camp personal. Concrete Matter és la seva tercera peça.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots