Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El bosc de Haquivaqui

Petit Cineclub

Audiovisual

Edat recomenada: Públic familiar

Haquivaqui és un bosc amb molta música però sense cap llei, on els més grans intenten menjar-se els més petits i els més forts s'imposen als més dèbils. Però a Haquivaqui viu un ratolí, petitó però assenyat, que decideix posar-se mans a l'obra i redactar un bon grapat de normes per provar d'aconseguir que la guineu i l'eriçó, sempre afamats, convisquin en pau, harmonia, bona sintonia i millor ritme amb els més petits del bosc. I aquestes normes, com que han de ser complides per tots, es debaten entre tots. I entre tots s'aproven. I un cop són ratificades, el bosc de Haquivaqui ja és un bosc amb llei, però ara que la té, també l'ha de complir. Així que quan la guineu en fa una de les seves i el bosc es veu venir un gran perill, tots han de treballar plegats per aconseguir que l'ordre retorni.

El bosc de Haquivaqui, una faula com les d'abans on s'expliquen els problemes dels humans a partir de les cuites dels animals, es basa en El ratolí Claus i els altres animals del bosc de Haquivaqui, un conte musical escrit a la dècada dels anys cinquanta del segle passat per Thorbjørn Egner (1912-1990). L'artista és un conegut dibuixant i escriptor de contes, obres de teatre, i compositor de cançons i musicals per a infants, i aquest llibre ha esdevingut un clàssic per a l'educació dels nens i les nenes noruecs i escandinaus.

L'estudi noruec Qvisten Animation ha convertit el conte en una pel·lícula musical on els personatges cobren vida gràcies a la tècnica de la stop-motion. La versió traduïda al català ha estat doblada pel grup lleidatà Pastorets Rock, que, a més d'interpretar les cançons, ha posat veus als diversos personatges.

Aquesta pel·lícula és adequada per a infants a partir dels 4 anys.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Rasmus A. Sivertsen. País: Noruega-Països Baixos. Any: 2016

Sessió dinamitzada per en Billy i la Milly Oncle, personatges que d’una manera lúdica i didàctica us faran descobrir la màgia del cinema. (Intèrprets: Helena Moliné i Ernest Coma)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots