Barcelona Cultura

Tornem al febrer

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El grúfal

Petit Cineclub

Audiovisual

Edat recomenada: Públic familiar

Qui és el monstre: el Gran Ratolí Malvat o el Grúfal? Qui es vol menjar a qui i com podrem defensar la Grufaleta, la filla del Grúfal? Què pinten en aquest conte una guineu, un mussol i una serp? I per què tots tenen tanta gana?

Un ratolí parla d’un ésser monstruós, el Grúfal, per fer por a una guineu, un mussol i una serp que el volen entabanar per portar-lo a la taula i menjar-se’l. Però resulta que el monstre no és tal monstre i que a més té una filla i ell quan vol fer por a la seva filla li parla del Gran Ratolí Malvat, i la filla, la Grufaleta, també té una trobada amb la guineu, el mussol i la serp... I la taula torna a estar parada i tots tenen gana... I ningú vol convertir-se en el que hi haurà al plat.

Però us podem assegurar que el Grúfal i la Grufaleta, les criatures sorgides de la ploma de la Julia Donaldson, són delicioses.

L'escriptora britànica Julia Donaldson (Londres, 1948) és molt coneguda per haver escrit El grúfal, un llibre que ha venut més de deu milions de còpies, que s'ha traduït a una trentena d'idiomes i que ha inspirat aquesta pel·lícula de la BBC (que va comptar en la versió anglesa amb l'Helena Bonham-Carter com a veu narradora i John Hurt i Tom Wilkinson prestant la veu a altres animals del bosc). Va ser també la BBC que va adaptar La Grufaleta, la segona cinta que integra aquest programa. El Grúfal va estar guardonada al Festival d’Annency i nominada a l’Oscar.

Aquests dos llibres, com la majoria dels que ha signat Donaldson, tenen il·lustracions d'Axel Scheffler i estan escrits en vers. L'elecció del vers sorgeix del fet que el primer llibre de Julia Donaldson, A Squash and a Squeeze (1993), que va publicar quan tenia ja 45 anys, abans havia estat una cançó.

A la quarta edició del Barcelona Districte Cultural, el Petit Cineclub ja va programar (reunides en una sessió) dues adaptacions de contes de la Julia Donaldson: El Nadal del senyor Branquilló i L’escombra voladora.

 

 

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots