Barcelona Cultura

Octubre-novembre-desembre 2019

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

El nen i el món

Petit Cineclub

Audiovisual

Edat recomenada: Públic familiar

El món és com un rotllo de paper en blanc que un nen omple de colors quan el va estenent, obrint i descobrint. Ocells de plomes d'infinites tonalitats, selves de cames per travessar per poder superar un pas de zebra, animals que semblen màquines, trens que es mouen com cucs, mars fondos i cels blaus, muntanyes impossibles i ciutats amenaçadores, pobres i rics, tecnologia i misèria... Tot això és el que va descobrint un nen d'un petit poble del Brasil quan marxa a la ciutat per poder trobar el seu pare que ha hagut d'emigrar per aconseguir una feina i lluitar contra els efectes de la crisi econòmica.

Un nen que combat el món de monstres tecnificats amb les úniques armes que un infant posseeix, la ingenuïtat i la imaginació, en una pel·lícula que recull aquesta llibertat pròpia dels infants i la reflecteix en la manera com dibuixa el món: des de la senzillesa del traç i amb una explosió de colors que arriba a recordar la manera en què també van fer-ho grans noms del setè art com Joan Miró o Paul Klee. Amb tècniques d'animacions diverses que aconsegueixen veritables collages de textures, aquesta pel·lícula va inventar-se un nou llenguatge (una mena de portuguès dit al revés) que conviu amb una banda sonora amb temes d'Emicida, Naná Vasconcelos, Barbatuques i GEM.

Aquesta pel·lícula d'Alê Abreu (São Paulo, 1971), que té un cost de producció de poc més de mig milió de dòlars, es va estrenar al Brasil el gener del 2014, poc abans de guanyar els principals premis en la competició internacional més gran del gènere, el Festival Internacional d'Animació d'Annecy. També va estar nominada a l'Oscar 2016.

Tráiler oficial "El niño y el mundo"

 

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“Abreu ha compuesto una obra sensacional en su elaborada sencillez.” (JAVIER OCAÑA, EL PAIS.COM)

“Sublime, la película cuenta la historia de un niño que descubre un mundo fantástico.” (CAMILA MORAES, ELPAIS.COM)

“El niño y el mundo es un caleidoscopio (la metáfora no es casual) hecho con distintas técnicas de animación tradicional —del grafito y el pastel al collage de papel— que transita del sueño colorido, folklórico y rural a la pesadilla capitalista que todo lo somete, urbaniza y mecaniza.” (DAVID BERNAL, CINEMANIA)

“Abreu mira como su protagonista, mira como un niño. Esta mirada inocente construye la narrativa de la película, pero también define su técnica: el director dibuja libre como un niño, mezclando todo tipo de colores y técnicas.” (FOTOGRAMAS)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots