Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Fairfly

La Calòrica

Teatre

La revolta de La Canadenca o el garatge de Microsoft? La vaga col·lectiva o la (possible?) salvació individual?

Imagineu (o no cal que imagineu, perquè és molt possible que ho hàgiu viscut) que la vostra empresa us diu que està a punt d’aplicar un ERO, el famós expedient de regulació d’ocupació, i que esteu més que convençuts que teniu tots els números del bombo per passar a ser una persona més a l’oficina de l’atur. Ràpid, penseu: què és el que faríeu? O què és el que heu fet? Hi ha qui s’arma d’un megàfon, d’un llençol que convertirà en pancarta i de la mala llet acumulada durant anys i organitza una vaga salvatge que vol salvar tots i cadascun dels llocs de treball. Però també hi ha qui pensa que, de protestar, no en traurà res i que, si vol sobreviure en aquesta selva sense sentiments que és el mercat laboral, haurà de ser ell qui es tregui les seves —i únicament les seves— castanyes del foc. I com? Molt fàcil: fent-se emprenedor, una categoria laboral que sembla estar a l’abast de tothom i que condueix ràpidament i immediatament cap a la felicitat. Però, atenció, el camí de l’emprenedoria no és tan fàcil com pot semblar: sí, és cert, us esperen idees boges que podrien —només podrien— convertir les pedres (o els potitos de nadó) en or; però també més d’una pedrada al cap per obra i gràcia d’amistats, d’enemistats, d’amistats que s’han convertit en enemistats i d’enemistats que mai deixaran de ser-ho.

Així que, si creieu que seríeu (o ja heu estat) dels segons, prepareu-vos perquè a Fairfly us podeu veure reflectits amb tots els ets i molts més uts dels que us imagineu; i, malgrat que això fa pupa, també és catàrtic, alliberador i molt, molt i molt divertit.

Fairfly, un text que és un engranatge de rellotgeria que dona les campanades tant pel ritme com per l’humor que destil·la, ha sortit de la ploma de Joan Yago, està dirigida per Israel Solà i interpretada per Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Vanessa Segura... És a dir, és un producte que engreixarà la vostra ànima amb totes les calories que són habituals en els muntatges de La Calòrica i amb alguna altra més, que per alguna cosa Fairfly ha acumulat premis des que es va estrenar el 2017 al Tantarantana abans de fer temporada a La Villarroel: el seu palmarès inclou els guardons a millor espectacle de petit format tant dels Premis de la Crítica com dels Butaca i dos premis Max: el de text i el d’espectacle revelació.

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“Joan Yago —autor de capçalera de La Calòrica— ha escrit un text sense fissures, amb personatges que conviden el públic a asseure’s-hi al costat per unir-se a la seva frenètica aventura per la selva de l’economia liberal.” (JUAN CARLOS OLVIRES, TIMEOUT)

“Joan Yago sap com fer riure. I com gelar el riure. I com tancar aquesta petita història.” (SANTI FONTDEVILA, ARA)

“Fairfly és un d’aquells espectacles rodonets. És a dir, una peça on el text, la direcció, la posada en escena i la interpretació estan al mateix nivell. I aquest és bo”. (ORIOL PUIG TAULÉ, NÚVOL)

FITXA ARTÏSTICA

Dramatúrgia: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Intèrprets: Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura. Escenografia, vestuari i il·luminació:  Albert Pascual. Cançó Farifly: Ona Pla i Josep Sánchez-Rico. Enregistrament de l'obra: Moosemallow Crew. Fotografies promocionals: Anna Fàbrega. Disseny gràfic: Albert Pascual. Producció executiva: La Calòrica. Una producció de La Calòrica i El Cicló (Cicle de companyíes en residència del Teatre Tantarantana)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots