Barcelona Cultura

Tornem al febrer

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Gimme Danger

Cine Documental Musical

Audiovisual

James Newell Osterberg, Jr, nascut el 1947 i conegut mundialment com a Iggy Pop, ja havia treballat amb Jim Jarmusch, qui l’havia dirigit a Dead Man (1995) i Coffee and Cigarettes (2003), així que, el 2008, quan va decidir que volia tenir un documental que recordés els seus primers anys com a líder dels mítics The Stooges, va acudir a ell per fer memòria junts. Van aplegar programes de televisió, entrevistes, algunes de les poques filmacions que es conserven d’aquells concerts, i Pop li va passar a Jarmusch noms i telèfons de la gent que havia conegut en aquells dies (des del seu camell fins al fan més enfervorit). Per posar ordre a tot allò i donar-li una forma de caos (com tenen les cançons dels Stooges, com té Pop mateix) els van caldre vuit anys. El resultat? Gimme danger, que es va estrenar al Festival de Cannes del 2016.

Només cal recordar que The Stooges també era coneguda com a Iggy and The Stooges, per fer saber quin era el paper de Pop en aquesta banda nascuda a Detroit el 1967 i que durant pràcticament una dècada va apuntalar què i com sonarien el rock de garatge i el punk. El seu primer concert, el 1967, va ser per Halloween. I a partir d’aquesta primera trobada amb el públic, la seva fama no va parar de créixer, sobretot gràcies a les actituds de Pop sobre l’escenari: tant podia refregar-se mantega de cacauet pel pit com ensenyar els testicles. I tot d’una manera molt salvatge. Com Iggy Pop vivia aquells anys. Com el documental de Jim Jarmusch intenta retratar-lo.

 

GIMME DANGER - trailer español vose

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“El espíritu rabioso y punk de una película a pecho descubierto.” (JAVIER OCAÑA ELPAIS.COM )

“La idea no es tanto repasar la corta historia del grupo que antes que revolucionar nada se revolucionó a sí mismo, sino acercarse a su líder Iggy Pop en toda su excepcional ferocidad y belleza.” (LUIS MARTINEZ ELMUNDO.ES)

“El enérgico documental adopta la forma de collage, con grabaciones de la época, fotos, extractos de programas televisivos de los primeros sesenta y escenas de películas, además de filmaciones de conciertos de los Stooges, de las que hay muy pocas. Gimme danger es en buena medida como la misma música de Iggy Pop: salvaje, divertida, energética, imprevisible y contundente.” (SALVADOR LLOPART LAVANGUARDIA.COM)

FITXA ARTÍSTICA

Director: Jim Jarmusch / País: Estats Units / Any: 2016

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots