Barcelona Cultura

Octubre-novembre-desembre 2019

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Músiques per a la vida i la dignitat

Orpheus XXI

25/10/2019 - 19:00h

Can Clariana Cultural

Música

Durada: 75 minuts

“Un dels més grans defectes de l’ésser humà és la seva gran capacitat d’amnèsia. És per això que us proposem aquest concert contra l’oblit, convençuts que, gràcies al compromís i a l’art de tots aquests músics, la força de l’emoció i de la bellesa d’aquestes músiques antigues i actuals ens tornarà —com el cant d’Orfeu— més sensibles i més generosament solidaris.” Jordi Savall

Música contra l’oblit. Música per no perdre la memòria i per recuperar la dignitat que la desmemòria, de vegades, ens fa perdre.

La música com a crit, com a bandera, com a salvaguarda contra la desraó de la raó. La música com a salvavides i com a àncora, com a medecina i com a muralla rere la qual ens podem protegir. Jordi Savall ha creat Orpheus XXI, una formació integrada per músics professionals refugiats a Europa com a conseqüència de les situacions de guerra, barbàrie i gana que es viuen als seus països, i amb ells interpreta la música dels seus llocs d’origen. Música que no es pot oblidar ni perdre. Una tradició que s’ha de mantenir tan viva com els records. Orgullosa i digna.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots