Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Músiques per a la vida i la dignitat

Orpheus XXI

Música
“Un dels més grans defectes de l’ésser humà és la seva gran capacitat d’amnèsia. És per això que us proposem aquest concert contra l’oblit, convençuts que, gràcies al compromís i a l’art de tots aquests músics, la força de l’emoció i de la bellesa d’aquestes músiques antigues i actuals ens tornarà —com el cant d’Orfeu— més sensibles i més generosament solidaris.” Jordi Savall

Música contra l’oblit. Música per no perdre la memòria i per recuperar la dignitat que la desmemòria, de vegades, ens fa perdre.

La música com a crit, com a bandera, com a salvaguarda contra la desraó de la raó. La música com a salvavides i com a àncora, com a medecina i com a muralla rere la qual ens podem protegir. Jordi Savall ha creat Orpheus XXI, una formació integrada per músics professionals refugiats a Europa com a conseqüència de les situacions de guerra, barbàrie i gana que es viuen als seus països, i amb ells interpreta la música dels seus llocs d’origen. Música que no es pot oblidar ni perdre. Una tradició que s’ha de mantenir tan viva com els records. Orgullosa i digna.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots