Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Pas a pas

Petit Cineclub

Audiovisual

Edat recomenada: Públic familiar

Descobrir el món, identificar els sentiments: els teus i els de qui t’envolten… La vida dels més petits és plena de troballes que moltes vegades no ens poden explicar ni explicar-se a si mateixos. Els sis curtmetratges que conformen aquest programa estan pensats per acompanyar els més menuts, Pas a pas, en un món fet de sorpreses i rialles, un món habitat per uns conills entremaliats que volen repetir les acrobàcies que han descobert en la pista d’un circ i no acaben de sortir-se’n; per un noi que ha fet d’una caixa de cartó el seu refugi; per tres llebres que surten cames ajudeu-me quan senten un soroll a la selva que no saben identificar; per un mico que s’emporta a casa totes les pedres que troba pel camí; per un noi que vol arribar fins a la Lluna i un altre que vol descobrir què hi ha al fons del mar.

 

Tràiler Pas a pas - estrena 28 de febrer

 

 

Dodu, el nen de cartró (Dodu, o rapaz de cartão), de José Miguel Ribeiro. Portugal, 2010. Durada: 5 min

Què passa si ets nen i vius en una caixa de cartró? Com imaginaràs el món? Quins paisatges extraordinaris seràs capaç d’inventar-te?

 

Els albercocs (Aprikoser), de Lotta Geffenblad i Uzi Geffenblad.  Suècia, 1996. Durada: 12 min

Com s’ha de mirar el mar? I què pots trobar-hi si saps com l’has de mirar? Aquests són els descobriments que ha de fer un nen mentre passeja per la platja amb el seu oncle.

 

Remors (Rumeurs), de Frits Standaert. Bèlgica i França,  2011. Durada: 7,5 min

Tres llebres deixen passar la tarda fent una migdiada. Però s’han quedat adormides al mig de la selva i els seus sons poden espantar el més valent dels animals. Només el lleó sap com plantar cara al que pot estar passant.

 

L’Aston i les pedres (Astons Stenar), de Lotta Geffenblad i Uzi Geffenblad. Suècia, 2007. Durada: 9 min

Pedra que troba, pedra que s’emporta. I ja en són unes quantes. Tantes que els seus pares li diuen que ja n’hi ha prou. Però, per què s’emporta l’Aston les pedres a casa?

 

Despenjant la lluna (Mondspaziergang), de Jutta Schünemann. Alemanya, 2004. Durada: 4,5 min

Hi ha escales prou altes com per pujar fins a arribar a la Lluna?  Un nen i el seu gos aconsegueixen arribar-hi i un cop allà juguen amb la Lluna com si no hi hagués un demà. Fins a la sortida del sol.

 

El circ d’en Topets i en Taquetes (Prick och Fläck Star pa Oronen), de Lotta Geffenblad i Uzi Geffenblad.  Suècia, 2013. Durada: 7,5 min

Descobrir que no cal caminar sobre les mans a la pista d’un circ i provar de fer el mateix quan arribes a casa. Però què pots fer si ets conill i les orelles et fan nosa?

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots