Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Quan no tocàvem de peus a terra

Circ Pistolet

Circ

Edat recomenada: Públic familiar

Poesia de la memòria. Poesia del cos, el moviment i l’acrobàcia. Poesia de l’amistat.

Dos amics. Tots dos acròbates. Un passat en comú que va néixer quan s’enlairaven sobre unes fustes per aprendre a fer castells. I moltes ganes de jugar, de recordar com eren aquelles tardes de joc quan tot semblava possible, quan tot estava per escriure, quan els somnis podien fer-te volar fins a la lluna però encara no tocaves de peus a terra.

Dos amics que encara ho són. I que volen seguir jugant. I que continuen fent acrobàcies. I enlairant-se. I enfilant-se. I rodolant. I buscant l’equilibri. Dos amics que practiquen un joc còmplice, que es fa gran a partir de la confiança, que moltes vegades és fràgil i que, de vegades, s’ensorra, però que sempre es torna a aixecar. Com els castells.

Dos amics que fan volar la imaginació en un espectacle de circ que explora les tècniques tradicionals amb una estètica contemporània i que fa ballar un món de somnis a partir d’una cançó de la Companyia Elèctrica Dharma:

“Vine que anirem enrere
Si vols venir, anirem enrere, enrere, enrere
Als dies de la nostra infantesa
Quan jugàvem tots junts i jugàvem sempre i molt
Quan no tocàvem de peus a terra...”

Circ Pistolet "Quan no tocàvem de peus a terra"

 

 

FITXA

Direcció: Circ Pistolet. Mirada externa: José Luís Redondo. Mirada còmplice: Quim Giron. Acròbates en pista: Tomàs Cardús, Enric Petit. Material de fusta: Cie XY, Josep Maria Carulla. Música: Companyia Elèctrica Dharma, Jordi Molina. Il·luminació: Xavi Valls. So: Ton Mentruit. Vestuari: Recicling People. Producció: Circ Pistolet

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Quatre corrons, dos taulons de bona fusta i una banda sonora de música tradicional catalana, amb l'Elèctrica Dharma per davant, són els únics i més que suficients elements d’aquest viatge quasi nostàlgic amarat amb equilibris de mà a mà i humor i a la fi relligat amb un esplèndid esperit joganer [sic] fruit d’una llarga i fecunda amistat.” (SANTI FONDEVILA - TIMEOUT.CAT)

“Des de la simplicitat de tres troncs de diferents mides dos personatges juguen amb els elements. Busquen contínuament l'equilibri amb el sport [sic] de l'altre. El joc de portor i aeri es veu alçat, puntualment, per aquests troncs.” (JORDI BORDES - RECOMANA.CAT)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots