Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Una mujer fue la causa

Laboratoria

22/02/2019 - 20:00h

Auditori Sant Martí

Música

Durada: 60 minuts

En va ser la causa i n'és la conseqüència. Perquè Laboratoria són quatre i totes quatre són dones. I totes quatre són flamenques. I totes quatre volen explorar la seva condició de dona. I totes quatre volen eixamplar els camins del flamenc. I, com que són causa, han estat conseqüència, i Una mujer fue la causa és un espectacle escrit amb veu i cos de dona que reescriu el flamenc, que el mira amb altres ulls, que el passeja per altres escenaris, que el vol fer menys petit, menys tancat, més atrevit i més dialogant.

Guitarra, cante i ball per treballar les capacitats del flamenc i explorar-ne els límits, per transgredir-los, per deixar-ne constància, per engrandir-los, per aconseguir que es difuminin i que aquest territori de tradició es torni permeable a nous llenguatges tècnics, dramatúrgics i escènics.

Nanas, tangos, granaínas, farrucas, soleás i bulerías... Cants de dones que parlen de solitud i complicitats, de debilitats que són fortaleses, de feminitat i de masclisme.

Laboratoria són quatre dones que reivindiquen un gènere gran, el del flamenc, que encara volen engrandir-lo més ajudant-lo a incorporar noves maneres d'entendre la feminitat.

FITXA

Ball: Aina Núñez. Cante: Cristina López i Ana Brenes. Guitarra: Isabelle Laudenbach.

 

LABORATORIA PROMO

 

Laboratoria

Laboratoria són quatre, totes quatre dones i totes quatre flamenques.

La bailaora Aina Núñez, formada amb Israel Galván, Eva la Yerbabuena i Farruquito, va obtenir el grau superior de Dansa Flamenca al conservatori de Còrdova. Compagina la seva feina com a bailaora (va presentar un espectacle en solitari, Lejana y Sola, al Teatre Atlàntida de Vic) amb la d’educadora.

La guitarrista Isabelle Laudenbach (que ja va participar en el Barcelona Districte Cultural amb la seva formació de duo amb Isabel Vinardell) és una francesa apassionada pel flamenc que va arribar fa quinze anys a Barcelona i que durant una dècada va formar part de Las Migas, formació de la qual sortiria Sílvia Pérez Cruz.

La cantant  Cristina López neix a Tarragona i des de molt jove s'interessa per la música i el cante flamenc, especialitat que desenvoluparà fins a professionalitzar-se. Graduada en Cante Flamenc per l’ESMUC, es forma també en la fundació Cristina Heeren (Sevilla). Actualment treballa com a professora en l’Institut del Teatre (Barcelona) i en l’ESMUC, forma part de diferents projectes musicals com a cantant, cantaora i compositora i treballa habitualment amb companyies de flamenc tradicional, experimental i fusió en l’àmbit nacional i internacional. Llicenciada també en Enginyeria de Telecomunicacions (Imatge i So) i col·labora com a investigadora en el MTG (Pompeu Fabra) en projectes relacionats amb flamenc i les noves tecnologies.

Ana Brenes (Barcelona), ja molt jove, s'inicia com a cantant intèrpret i compositora. Aviat comença la seva carrera en teatres, sales de concert, penyes flamenques i tablaos de Barcelona. Ha participat en reconeguts festivals com Art i flamenc de Catalunya (2015), Jardins de Pedralbes (2018), Festival Flamenc Nou Barris (2018), Primavera Sound (2018)… En el 2017 posa la veu a Contemplació, una performance flamenca basada en els textos de Franz Kafka. Des de 2016 viatja assíduament a Anglaterra per oferir concerts i masterclass. Etudia Interpretació en cante flamenc en l'Esmuc amb José Miguel Cerro “El Chiqui de la Línea”

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Que no hay bien en este mundo, que de mujeres no venga"

Notícies - 22/02/2019

Les quatre dones de Laboratoria posen dempeus el públic de l'Auditori Sant Martí amb un concert carregat de poesia

Música

"Trobem a faltar lletres de dones en primera persona"

Notícies - 30/01/2019

Les Laboratoria ens proposen una veu flamenca i en femení en 'Una mujer fue la causa'

Música