Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Edició Febrer-Abril

Unravel

Angel Duran

Dansa

Edat recomanada: Públic general

Inspirada en la figura de l’obrer filatèlic i a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, Unravel qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. En aquesta peça s’exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d’una generació, de la qual en som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó.
Mitjançant el context de filatures, industrialització i en definitiva una part important de la nostra història, es vol contraposar les dues cares del progrés. Una dicotomia present i transversal en moltes societats i cultures diferents. Innegablement, es tracta d’un context amb les seves llums i amb les seves ombres que ens brinda l’oportunitat d’aprendre d’on venim així com d’entendre el que altres societats viuen en el present.
Aquesta peça, de rigor històric, navega entre temes tan actuals com les condicions laborals i de gènere oferint una representació a través d’un prisma contemporani.
 

Angel Duran

Graduat en Dansa a SEAD (Salzburg, Àustria) i en Art i Disseny per la Universitat Autònoma de Barcelona, també s’ha format com a actor entre Madrid i Barcelona. Ha treballat per a diversos coreògrafs i companyies europees com ara Anton Lachky Company (Brussel·les), Milla Koistinen (Berlín), Stephan Herwigh (Munic) o DOT504 (Praga).

Paral·lelament, ha impartit tallers i classes per a formacions i companyies d’Europa com Seesaw Project (IT), Equilibrio Dinamico (IT), TREFFPUNKT, Stuttgart (DE), MARAMEO Berlín (DE), Ona Dance, Palamós (ES), Tersicorea, Cagliari (IT), Motion*s Studios, Berlín (DE), AREA, Barcelona (ES).

Des del 2018, Duran desenvolupa el seu projecte creatiu més personal sota Angel Duran Performing Arts. El seu treball se centra en l’exploració de la condició humana a través de la investigació del llenguatge corporal, amb una aposta clara per la nova dramatúrgia. Influenciat per la filosofia i el teatre, el treball de Duran navega per la poesia del moviment i l’expressió emocional amb l’objectiu de connectar-se amb el públic i convidar-lo al seu imaginari particular.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots