Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Maig

Winnipeg, el vaixell de Neruda

La Jarra Azul i Puça Espectacles

25/03/2023 - 19:00h

CC Zona Nord

Teatre

Durada: 65 minuts / Idioma: català i castellà

Edat recomanada: Públic general

El 3 de setembre de 1939 arriba el Winnipeg al port de Valparaíso. Pablo Neruda, amb el suport del Govern xilè, havia noliejat aquest vaixell, que ajudava a escapar més de dos mil republicans espanyols que malvivien exiliats a França. Molts, autoanomenats “els fills de Neruda”, mai més no tornarien a Espanya.

Aquesta és la historia d’una aventura per salvar més de 2.000 exiliats republicans de la Guerra Civil Espanyola, que mostrarà al públic les fases d’aquest episodi: la Guerra Civil, el pas de la frontera i l’exili; els camps de refugiats a Argelers, i el Winnipeg i l’exili a Xile.

Escrita per Laura Martel i dirigit per Norbert Martínez, Winnipeg, el vaixell de Neruda és una coproducció de Puça Espectacles, La Jarra Azul i el Grec 2020 Festival de Barcelona.

La Jarra Azul i Puça Espectacles

La companyia La Jarra Azul sorgeix fa més de dues dècades, en un ja llunyà 1999, amb l’objectiu de desenvolupar projectes escènics, audiovisuals i pedagògics. Medalla d’honor de la ciutat de Barcelona el 2011, ha treballat en altres projectes relacionats amb la memòria històrica i l’exili, tals com la producció teatral Los niños de Morelia, que van arribar a Mèxic com a exiliats de la Guerra Civil Espanyola el 1937.

La Puça Espectacles és una empresa dedicada a la consultoria artística, a la gestió i prestació de serveis artístics, tècnics i culturals i a la producció d’espectacles. Creada l’any 2004, recull l’experiència de la Companyia Ínfima La Puça (1979 – 2004) en el món de l’espectacle i la cultura a través d’un dels seus fundadors, Joan Busquets Portero. Una de les seves darreres produccions teatrals ha estat Artaban, el quart rei mag, que es va poder veure al Onyryc-Teatre Condal. També és responsable de la direcció artística del festival Circorts

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots