Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Octubre - Desembre

54-46 Reggae per Xics Ràdio

The Penguins

Música

Edat recomanada: Públic familiar

“No sabem que hem emprès un viatge de mil milles fins que, mirant enrere, ens adonem de com de lluny queda el primer pas”. Aquesta és una de les màximes que han fet seves The Penguins per poder pair l’èxit viscut amb Reggae per xics, un projecte que va néixer de la casualitat i que els ha portat a fer-se un tip de concerts, més de 200, i a vendre més de 10.000 còpies dels tres discos que han publicat recuperant cançons tradicionals adreçades als més petits i versionant-les amb ritmes jamaicans. Un poti-poti d’aquests tres discos és el que podrem escoltar en el 54.46 Reggae per xics Radio, el títol del seu últim espectacle, un canal en el que la bona música i el millor ritme semblen assegurats. Sobretot si ets xic. 

La casualitat va arribar el dia que un dels components de la banda, Oriol Serna, qui a més de guitarrista és mestre de música, va demanar a la resta de Penguins que li acompanyessin a la seva escola en un concert per Santa Cecília. Com si d’una gran estrena es tractés, els músics van preparar un repertori a l’alçada dels més baixets i van versionar a ritme de reggae les cançons que els nens estaven aprenent en aquell moment a l’escola. Els menuts s’ho van passar la mar de bé. I ells, encara millor. Així que van decidir tornar a fer la prova. Una vegada i una altra i una altra. I encara segueixen cinc anys i tres discos després. I, a sobre, a més de passar-s’ho pipa, el 2015 van guanyar el premi ARC 2015 al millor espectacle per a públic familiar.

Entre les cançons que han passat pel seu sedàs de ritmes càlids i sincopats trobem des de Marrameu torra castanyes a La masovera o Si tu vas al cel. Grans himnes per a públics menuts.

REGGAE PER XICS - Si tu vas al cel

 

FITXA

Bateria: Xavier Haro. Baix elèctric: Ramon Vagué. Guitarra rítmica: Pol Gomez. Piano i orgue: Sergi Beltran. Guitarra melòdica: Oriol Serna. Saxo tenor: Eduard Polls. Saxo alt i saxo baríton: Francesc Polls. Trompeta: Genís Navarro. Veu i trombó: Francesc Puiggròs. Veu: Axel Domingo.

LA PREMSA HA ESCRIT

“El ambiente en un concierto de The Penguins es el mismo que en un concierto de The Skatalites. Bueno, en uno de The Skatalites no verás a una madre amamantando a su bebé. Tampoco verás a un barbudo padre intentando seguir la coreografía de 'L'elefant en bicicleta'. Ni al cantante cruzando el escenario en patinete. Ni a los músicos disfrazados de indios y vaqueros. Ni a espectadores con espadas de juguete, globos y pistolas de burbujas. Ni a dos hermanos en primera fila tocando el saxofón sin saxofón. Ni a un niño tocando su trompeta de juguete, concentradísimo como si el concierto dependiese de él. Ni a una niña con la cara pintada de tigre. Ni a dos abuelas subidas de pie a un banco. Ni a un niño de dos años con camiseta de los Buzzcocks. Ni a un padre con una camiseta que dice: 'Bailo como el culo pero follo que te cagas'. Bueno, esto último quizá sí” (NANDO CRUZ, El Periódico, 18/06/2016)

The Penguins

Ni la música infantil és només per als menuts. Ni el reggae és només per als grans. Ni els pingüins són uns animals que només visquin en zones on fa fred. Al contrari a aquests pingüins que ara us presentarem els agraden latituds tan càlides com les jamaicanes.

The Penguins és una formació formada el 2006 a Sant Feliu de Llobregat. Quan van néixer ja sabien que es dedicarien al reggae i el ska, el que no tenien tan clar és com seria el seu públic. Després d’un temps intentant fer-se un nom en els escenaris tradicionals, la casualitat els va portar a oferir un concert per a un grup de nens i no només van triomfar sinó que  admeten que van gaudir com si ells també fossin nens. Malgrat que el seu Reggae per xics els ha acompanyat durant anys no han volgut abandonar la música feta per a adults i el 2014 van publicar Shuffle, Cut & Deal a on mostren l’ampli ventall de ritmes jamaicans en temes com You niggle o Don’t be a fool.

 

DISCOGRAFIA

Shuffle, Cut & Deal (Buenritmo 2014)

Reggae per xics (2011)

Reggae per xics. Pugem al tren

Reggae Per Xics. 5

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

El zoo dels pingüins fa triplet

Notícies - 21/04/2018

'Reggae per xics' fa ballar tres barris de Barcelona

Música

Posa un pingüí a la teva vida!!!

Notícies - 17/04/2018

The Penguins ofereixen aquesta setmana tres concerts de ‘Reggae per xics’

Música

The Penguins, sense reserva prèvia

Notícies - 09/04/2018

Oferiren quatre concerts de Reggae per Xics en les pròximes dues setmanes

Música

“El reggae interpel·la l’ànima”

Notícies - 07/02/2018

The Penguins faran girar el dial de la seva Ràdio per Xics al Barcelona Districte Cultural

Música