Barcelona Cultura

Tornem a l'octubre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Afric'n Folk

Gnawind

Música

Tradició i fusió. Una proclamació a la llibertat  que ha viatjat al llarg 700 anys. Amanida amb els ritmes que ha anat trobant en les diferents etapes del seu camí, la música gnaoua ens transportarà pel triangle format entre Àfrica, Orient i Occident.

L'ensamble va una mica més enllà del llindar del tradicional i proposa una fusió folklòrica-contemporània que conserva amb delicadesa els trets i la puresa de l'essència gnaoua. Una música que ens interpel·larà a tots i ens farà viatjar a l'espai i en el temps.

Així són els temes de Gnawind, la banda amb què Walid Mountassir recupera els cants dels esclaus arribats de l'Àfrica occidental a les terres del Marroc, d'Algèria i Tunísia, i que ell, juntament amb la resta de l'ensemble, ha fet evolucionar a partir del seu bagatge personal com a cantautor.

MÚSICA GNAOUA
Quan ens parlen d'esclaus, pensem en els que van arribar a terres americanes des de l'Àfrica negra. Però dins del continent africà també es practicava l'esclavitud. Els àrabs i els berbers d'Àfrica del nord també van esclavitzar habitants de diferents regions de l'Àfrica occidental (el Senegal, Mali...). A aquests esclaus que van arribar a Algèria i el Marroc durant un llarg període de temps, se'ls coneix com els gnawa (gnaoua, etc.), nom amb el qual també es designa la seva música, que té el guembri el cant i les krakebs com a instruments principals.

Han estat molts els músics occidentals que han buscat inspiració en aquesta música, que moltes vegades s'associa a la pràctica de rituals per arribar a entrar en un estat de comunió amb els esperits; entre ells destaquen Jimmy Hendrix i Carlos Santana.

Soultanbi سلطانبي - Gnawind

 

 

FITXA

Veu principal: Walid Mountassir. Piano i cors: Nora Morales. Bateria i cors: Amine Lahmar. Percussió: Josafath Larios. Vents: Pierre Cabarat. Guitarra i cors: Marc Clemente.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots