Barcelona Cultura

Tornem a l'octubre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

A.K.A. (Also Known As)

Daniel J Meyer

Teatre

Som qui sentim que som o som qui semblem ser? Som el que nosaltres creiem que som o el que els altres creuen veure?

Carlos, em dic Carlos. Tinc 15 anys, o 16.... Vaig a cole, m'avorreixo; quedo al parc amb els col·legues; ballo hip-hop... i un dia conec la Clàudia i... màgia.

A.K.A. (Also Known As) ens parla d'un període de l'adolescència d'en Carlos del que nosaltres formem part. D'un moment en el que, per circumstàncies alienes a ell, trontollen els seus fonaments, les seves arrels, la seva identitat. I és que en Carlos és adoptat... i els ulls dels altres li fan plantejar quina és la seva "vertadera" identitat; pot ser que no sigui del tot qui ha decidit ser. Perquè en el fons, som qui sentim que som, o  qui la gent creu que som?

Doncs d'això va A.K.A.: de com s'arrelen aquests gèrmens a la vida d'en Carlos.

Per donar forma a un personatge tan poderós com el Carlos, autor, actor i directora l'han dotat de senyals d'identitat forts, els de la cultura hip-hop: si el monopatí apareix a l'escenari, també ho fa la música d'artistes i grups com Kendrick Lamar, Cypress Hill, Crystal Fighters, Avicii o Brock Ansiolitiko.

A.K.A. (Also known as) es va estrenar el març del 2018 a la Sala Flyhard. Ells van ser els productors d'aquest espectacle que, gràcies a l'èxit de crítica i públic, va fer el salt a l'Espai Lliure (on es va presentar el mes de desembre passat) i a l'Off de La Villarroel (on arribarà el pròxim mes de març) a més del Barcelona Districte Cultural.

 

FITXA:

Dramatúrgia: Daniel J. Meyer. Direcció: Montse Rodríguez Clusella. Repartiment: Albert Salazar. Escenografia: Anna Tantull. Vestuari: Equip AKA. Disseny d’il·luminació: Xavi Gardés. Espai sonor: Xavi Gardés i equip AKA. Coreografia: Guille Vidal-Ribas. Disseny del cartell: Quim Àvila i Roser Blanch. Fotos de l’espectacle: Roser Blanch

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

"Un retrat de l’adolescent, una història d’amor juvenil i la denúncia del racisme s’ajunten en aquesta interessant, notable i compromesa obra de Daniel J. Meyer magníficament dirigida per Montse Rodríguez i no menys ben interpretada per Albert Salazar." (Santi Fondevila - Time Out)

“Magnètic, crític i compromès, el muntatge troba, finalment, l’equilibri perfecte entre la paraula, la música, el silenci i el moviment amb un bon grapat de troballes escèniques, cosa que no era gens fàcil tractant-se d’un text tan discursiu.” (Iván F. Mula - Teatre Barcelona)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots