Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Edició Febrer-Abril

Animalades de cine

Petit Cineclub

23/03/2018 - 17:30h

CC Vil·la Urània

Audiovisual

Durada: 40 minuts

FITXA

Diversos autors, 40 minuts; recomanada per a majors de 3 anys

Animalades de cine. T'agradarà sentir-la en català

 

Les faules són relats breus, sempre protagonitzats per animals o plantes que tenen la capacitat de xerrar i dels que sempre es pot extreure un missatge didàctic, un consell, una recomanació que ens ajudarà a triar el camí correcte en alguna situació de les nostres vides. Han estat molts els autors clàssics que són recordats per les seves faules: des d’Isop fins a George Orwell, qui va conrear aquest gènere en el seu popular Revolta dels animals. Però si hi ha un autor a qui ràpidament associem amb les faules, aquest és La Fontaine. I d’ell són algunes de les històries que apareixen a Animalades de cine, històries on, de vegades, fins i tot, és el mateix La Fontaine, el protagonista.

La Fontaine, qui va viure al segle XVII, precisament el que va fer va ser recollir algunes faules clàssiques, entre les que estaven les d’Isop i també les Fedre i els contes del Pañchatantra, reescriure-les  i publicar-les de manera conjunta. Entre els seus títols més coneguts destaquen  La cigala i la formiga, El corb i la guineu, La guineu i la cigonya, El moliner, el seu fill i l'ase i El ratolí de camp i el ratolí de ciutat.

Animalades de cine està integrat per sis històries. En dues, La Fontaine enregistra un documental sobre dues de les seves faules: El corb i la guineu i La granota que es volia fer tan gran com un bou. Una altra presenta un pingüí que canvia el gel del Pol pel sol del tròpic; en una altra tres simis volen fer-se amb el mateix plàtan; una altra està protagonitzada per una gallina, un elefant i una serp; i, per últim, altra té com a protagonistes a tres llebres.

 

Petit Cineclub

¿Qué puede hacer más feliz a un niño que una película de dibujos animados?

El Petit Cineclub es una cita mensual para acercar un cine de calidad a los niños y niñas de la ciudad, de la mano de Billy y Milly Oncle, unos personajes de cine que de una manera lúdica y didáctica ayudarán a pequeños y grandes a descubrir la magia del séptimo arte. Un cine divertido y educativo, pensado para hacer volar la imaginación y transmitir valores positivos. Los espectadores se llevarán a casa también una ficha de actividades relacionada con la película que acaban de ver.

 

Sesiones familiares dinamizadas.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

Vil·la Urània farà divendres la seva festa de inauguració

Notícies - 07/03/2018

'Animalades de cine' es projectarà el pròxim divendres 23 de març

Audiovisual