Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Boja

Mariona Esplugues

Teatre

Edat recomanada: Públic general

«Què em passa?» La Mariona Esplugues fa anys que s’ho pregunta. Després de setze anys de visites a les consultes de diversos psiquiatres, ningú es pot arribar a imaginar que les respostes al seu dubte existencial poden arribar a ser tan inèdites com còmiques. Per això, l’actriu ha decidit crear un espectacle sobre la recerca de la seva pròpia identitat i del sentit de la vida quan sembla que ja res no té sentit.

Boja retrata en primera persona l’experiència viscuda per la Mariona els darrers anys a diferents consultes de professionals de la salut mental. És una performance, una reivindicació i un acte de llibertat de l’actriu en clau de comèdia.

L’obra també parla d’un tabú social. Explica la Mariona Esplugues que «Tothom sap que està prohibit dir que vas al psiquiatra. Si ho diguessis, potser et mirarien malament, o potser ni tan sols et mirarien».

Boja es va estrenar al Teatre Eòlia, el 23 d'abril de 2022. Després d'un gran èxit de públic i crítica, ha girat i seduït noves platees a Catalunya.

La crítica ha dit:

«La Mariona és molt punk, terriblement honesta, però res està deixat a la improvisació». «El seu monòleg l’haurien de receptar tots els psicòlegs especialistes en trastorns mentals. Tot i que a la resta de la societat també ens va molt bé conèixer la seva història». Martí Figueras al Núvol

Un espectacle per a més de 14 anys.

Mariona Esplugues

Graduada en Pedagogia per la UB i en Art Dramàtic per Eòlia ESAD, on dona classes i treballa com a cap del Departament d’Expressió Oral i Dicció des de 2019.

Com a actriu, ha col·laborat amb Dagoll Dagom (2018), va formar part del Club Súper 3 a TV3 durant tres anys (2013), ha participat a Pippi Langstrump al Teatre Poliorama (2007), i ha fet lectures dramatitzades a l’escenari de l'Espai Brossa i al Teatre Condal (2019).

Com a creadora, ha estrenat Welcome to Siri’s Party al Festival Croquis de la Sala Beckett, a l’Antic Teatre i a Rose Bruford, Londres (2019). Boja, un monòleg autoficcional del qual en signa també l’autoria i la direcció, arriba al Barcelona Districte Cultural després d'un gran èxit de públic i crítica al Teatre Eòlia, on es va estrenar l’any 2022.

Precisament per Boja, Mariona Esplugues ha guanyat el premi Revelació a la VI Edició dels Premis Teatre Barcelona.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots