Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Maig

Diëresis

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach

Música

Edat recomanada: Públic general

La dièresi és el signe que serveix per donar veu a la vocal muda en gairebé tots els idiomes del món. Dos punts minúsculs que tenen el poder de canviar el so de la lletra, i amb ella, el món, com un revulsiu que desperta, que crida i que destapa forces tòniques i activa el cos cap a una versió més connectada de nosaltres mateixos.

I Diëresis també és el nom del nou disc d’Isabelle Laudenbach, guitarrista francesa apassionada pel flamenc, i Isabel Vinardell, cantant, ballarina i coreògrafa (Les Isabeles), que sortirà a la llum el 26 d’octubre. Una reflexió musical coral sobre l’expressió, que aborda el recorregut que fem cap a mostrar-nos cada vegada més pròxims a la nostra essència.

Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach construeixen un repertori íntim a partir de l’experiència pròpia i les propostes poètiques d’alguns dels autors més destacats de l’escena actual com Mireia Calafell, Héctor Arnau, Laura Tomàs o Dorothée Volut, que es van prestar a escriure un text inèdit que pogués recollir la seva expressió més lliure. Diëresis és també un homenatge a un dels grans alliberadors de la paraula, Paco Ibáñez.

La veu i la dansa d’Isabel Vinardell i els sons de la guitarra i els cors d’Isabelle Laudenbach ens situaran en un punt de partida per accedir a aquest coneixement íntim que apunta directament a l’ànima i al cos.

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach

El món musical de la guitarrista francesa Isabelle Laudenbach és extens. Apassionada pel flamenc, va ser la primera llicenciada en guitarra flamenca de l’ESMUC - Escola Superior de Música de Catalunya. A més del flamenc, la seva curiositat la porta a interessar-se per molts estils, des de la música brasilera, fins al pop, passant pel folklore sud-americà, la cançó francesa o la música clàssica. El seu llenguatge, tant en els arranjaments com en la composició, es nodreix naturalment d'aquestes influències, sempre obert a sons o tècniques noves. Va ser integrant i fundadora del grup Las migas, amb el qual va gravar dos discos i va fer centenars de concerts a Espanya i l'estranger. Des del 2017, forma part del projecte de flamenc experimental LaboratoriA, amb el qual ha presentat els espectacles Una mujer fue la causa i Y perdí mi centro. Acompanya habitualment la cantant catalana Maria Rodés i acostuma a moure's en projectes interdisciplinaris (teatre, circ, dansa, poesia, bandes sonores).

Isabel Vinardell és una ballarina i cantant inquieta, que es dedica professionalment al món de la música i de la dansa des de l'any 2001 i que ha recorregut els escenaris de molts racons del món amb diferents formacions del panorama musical. Va gravar tres discos amb Cheb Balowski, que van girar internacionalment. Ha col·laborat amb artistes com Calima o Morosito, ha participat a videoclips d’Ojos de Brujo o DjVadim i el seu projecte musical Alkut va ser seleccionat per Rubén Blades al Show de Rubén Blades. Ha coreografiat i participat en diversos espectacles i water shows com les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya.
 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots