Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Octubre - Desembre

El silenci d'Hamelín

Farrés Brothers i Cia.

Teatre

Edat recomanada: Públic familiar

Hi ha qui pot sentir però és incapaç d'escoltar; i qui, malgrat que no pot sentir ni les veus, ni la música, ni els sorolls, és capaç d'escoltar la veritat. Perquè hi ha vegades que els desavantatges es converteixen en avantatges i que ser diferents és el que ens permet ser únics. I això és el que li va passar a la Clara, una de les nenes que vivia a Hamelín, l'única que no es va deixar enganyar per la música del flautista gràcies al fet que era sorda. I Clara, a qui la seva sordesa va fer única i millor preparada davant el problema, va aconseguir salvar el seu germà, Bruno, i la resta de nens del poble del dolent flautista que per venjar-se d'un alcalde malvat, va estar a punt de cometre una gran atrocitat.

Partint de la premissa de què una de les nenes d'Hamelín era sorda, els Farrés Brothers, en un espectacle de titelles, objectes i actors narrat amb llengua de signes, donen la volta al conte de tota la vida narrant les peripècies del músic i dels nens des de dos punts de vista: el de qui escolta la música i es deixa enganyar per la seva melodia i el de la nena que, privada de l'oïda, és capaç d'erigir-se com l'única que pot escoltar la veritat.

Espectacle adequat per a infans de totes les edats.
 

FITXA ARTÍSTICA

Creació:Jordi Palet, Olalla Moreno, Jordi Farrés, Pep Farrés i Íngrid Domingo. Text:Jordi Palet i Puig. Interpretació: Olalla Moreno, Jordi Farrés, Pep Farrés. Direcció:Jordi Palet i Puig. Assesorament en Llengua de Signes Catalana (LSC): Anna Granero, Nayeli Pascual, Gloria Díaz i Marta Cañizares

Farrés Brothers i Cia.

Trastos, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades... Aquest és el material amb què els Farrés brothers i cia escriuen els seus somnis damunt d'un escenari. La companyia, que va ser creada el 2002 per en Jordi Farrés, en Pep Farrés i en Jordi Palet, té un repertori de 8 espectacles, entre ells La maleta de l’Agustí, sobre el fotògraf Agustí Centelles; o Tripula, que el 2016 va guanyar el premi Butaca al Millor Espectacle per a públic familiar.

Però els Farrés Brothers no només fan espectacles per a públic familiar, sinó que també treballen per a públics adults: així, han signat Equilibristes (amb tres músics en directe) o una adaptació de La visita de la vella dama, de Dürrenmatt, que estava interpretada per titelles i actors (Vicky Peña, Xavier Capdet) que es va poder veure al Teatre Lliure l’any 2018.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Tant els espectadors sords com els oients entendran el mateix"

Notícies - 22/01/2020

Els Farrés Brothers donen la volta al tradicional conte del flautista en 'El silenci d'Hamelín'

Teatre