Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Ets especial

Landry el Rumbero

Música

Edat recomenada: Públic familiar

Un gat va dir que el ritme del ventilador està fet d’harmonia i de percussió. Però ha estat un gos qui ha posat a ballar els més petits i petites al ritme d’aquest ventilador arribat del Carib i que els gitanos catalans han fet girar i girar des de fa dècades.

El gat no va ser un altre que Gato Pérez. I el gos (encara no tan conegut, però temps al temps) és Perret, la mascota de Landry el Rumbero, un pirata de la rumba que manlleva d’aquí i d’allà per pujar a l’escenari ritmes calents farcits de lletres que tots, grans i petits, gats i gossos, poden entendre, cantar i, sobretot, ballar.

Ets especial és el tercer disc de Landry —arriba després de Rumba catalana per a petits i grans i Les cançons i els poemes de Nadal— i el primer que incorpora composicions pròpies, temes com Ets especial, que Landry va escriure en homenatge al seu cosí, que té una discapacitat i és campió olímpic de bàsquet; o “Perret” (acompanyat per Ciscus Carbonell, de Sabor de Gràcia), dedicada a aquest gos tan rumber i ventilat que, a més de cançó, també és un dibuix de Sònia González; i també altres com Carrossa gitana, que parla de l’ànima nòmada dels gitanos (i que té com a col·laboració especial la dels sons balcànics d’Irrisori Klezmer Band), “Rumb al Carib”, que parla dels orígens d’aquest so tan català, o Pares de l’animació, un popurri de cançons representatives de les carreres de Xesco Boix i el grup Ara Va de Bo, integrat per fragments de temes tan coneguts com Cucut, Si tu vas al cel, Deu pometes o La bicicleta.

 

Landry el Rumbero - Rumb al Carib

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“Canta als més petits i, per tant, s’adapta a la seva realitat i al seu llenguatge, però sense caure en la banalitat o la simplificació extrema. Landry el Rumbero introdueix els més petits a la rumba, tot mostrant-los els seus secrets.” (PAU PLANAS, LATORNADA.CAT)

FITXA ARTÍSTICA  

Veu i guitarra: Landry el Rumbero. Guitarres i baix: David Torras. Clarinet:Daniel Carbonell  (en funció de les dates pot ser substituït per un altre músic)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots