Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

La balsa de la medusa

Los Aurora

Música

Edat recomanada: Públic general

Un quadre que l’artista romàntic Théodore Géricault va pintar l’any 1818, El rai de la medusa, és el punt de sortida conceptual del darrer disc de Los Aurora i de l’espectacle que presenten al Barcelona Districte Cultural: una crítica a la decadència a què la humanitat es veu abocada per culpa de la corrupció del poder.

Per desenvolupar aquesta idea, Los Aurora han fet un disc amb un so més elèctric i enèrgic, proper al rock andalús dels 70 i hereu de l’explosió creativa que Enrique Morente i Lagartija Nick van fer esclatar l’any 1996 amb l’àlbum ‘Omega’. El so de la banda de Barcelona continua sorgint del flamenc que fusionen amb altres gèneres i que evoluciona cap a llenguatges musicals més atrevits.

El disc es presenta al circuit amb un espectacle innovador que compta amb el ballarí Pol Jiménez, que uneix tradició i modernitat a base de palos jondos com seguiriyas i farrucas que evolucionen cap a l’experimentació, tal i com fa la música amb la veu del Pere Martínez, el piano de Max Villavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí.

Los Aurora

Sorgits del Taller de Músics, Los Aurora és un grup de flamenco-jazz format per Pere Martínez (veu), Max Villavecchia (piano), Javi Garrabella (baix) i Joan Carles Marí (bateria). La seva proposta musical és atrevida, molt personal i representa una bafarada d’aire fresc al gènere del flamenc.

Amb el llançament l’any 2017 d’Aurora, el seu primer disc, van revolucionar l’escena musical nacional i internacional i van girar per sales i festival d’arreu del món. La Balsa de la medusa va sortir desembre de 2023 i és el segon àlbum dels barcelonins després del seu debut i d’un directe de cinc temes enregistrat a la ciutat alemanya de Bonn l’any 2020.

La formació liderada per la veu del cantaor Pere Martínez torna al Barcelona Districte Cultural després de participar a la segona edició del circuit.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots