Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

La festa del temps

Xiula

Música

Edat recomenada: Públic familiar

Quina és la serralada més alta del planeta? Algú ho sap? Segur que tots heu sentit a parlar-ne: el seu nom comença amb una H i acaba amb una A. Més pistes? Només són 8 lletres, vuit lletres amb les quals somnien els millors escaladors del món, els viatgers més intrèpids, els aventurers més decidits...

Va... que ho teniu a la punta de la llengua, que esteu a punt de dir-ho... No sigueu tímids, que segur que l'encerteu! I tant! És clar: l’Himàlaia, parlem de l'Himàlaia, un massís que ha escampat imponents muntanyes pel Bhutan, l'Índia, el Nepal, el Pakistan, el Tibet i la Xina.

Qui no ha somniat a enfilar-se, a poquet a poquet, fins a arribar dalt de tot, a tocar dels núvols, d'alguna d'elles? Bé, doncs avui ho farem. Pujarem fins a un cim situat a 5.472 metres per sobre del nivell del mar. I pujarem cantant i xiulant. I el camí fins a arribar serà una festa i quan arribem en farem una altra, una de ben grossa, serà La festa del temps. I en aquesta festa cantarem cançons que segur coneixeu, cançons com Verdura i peix, Polls o El dentista, cançons que expliquen allò que ens passa i com ens fa sentir, cançons que exploren els nostres sentiments i ens ajuden a créixer com a persones, cançons que beuen d'estils musicals ben diferents, des del pop al rap, perquè la música també és una celebració i mereix ser celebrada.

Ens acompanyareu en aquest viatge?

Heu dit que sí, oi? Doncs, fins que arribi l'esperat dia de la partida podeu anar practicant, cantant i xiulant, amb algunes de les cançons que trobareu a continuació i us ajudaran a familiaritzar-vos amb músiques i lletres.

 

La festa del temps

“Mireu el cim, és força amunt,

Qui hi ha arribat? no ho sabem segur.

Ni guitarra ni cançons, sabeu quin és el punt?

Que aquest trosset que ens queda el farem junts!”

 

Polls

“Com piquen els…

Polls, tu imagina si és fastigós, com les puces que ataquen al gos,

Com un vampir que et xucla la sang, i no pots treure’l ni rascant,

I pica pica pica com un mosquit, tinguis el cabell brut o el tinguis polit,

Un amiguet que afecta al pobre i al ric, són tan expansius els

Polls, pares i mestres ara em miren estrany, però la veritat és que això passa cada any,

Va saltant d’un cap a un altre amb un estil propi dels…”

 

Verdura i peix

“La mateixa cançó, o t’acabes la mongeta i escures la patateta que t’he vist pensant com amagar-me un tros de pastanaga i ja et conec amb la mirada, que ets molt llest                   

Tot això no són espines, ni la pell de les sardines, quina bola que se’t fa, t’ho trauré per sopar, no et queixis tant que és molt petit, i quan toquen macarrons qui repeteix?”      

 

XIULA - Promo LA FESTA DEL TEMPS

 

    

FITXA

Creació: Xiula. Text: Rikki Arjuna. Lletra i música: Xiula. Músics: Jan Garrido, veu i guitarra; Rikki Arjuna, veu i guitarra elèctrica; Marc Soto, bateria i veu; Adrià Herèdia, baix i veu. Disseny artístic i ombres en directe: Mariona Tolosa Sisteré.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots