Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

La volta al món en 80 ties

La Protagonista

Teatre

Edat recomanada: Públic general

Per què és important El viatge d’Egèria? A qui li devem el WIFI i el Bluetooth? Com és que Clara Schumann va deixar de composar? La Teoria de la Relativitat és només d’ A. Einstein? Quantes dones tenen Premi Nobel? A qui va salvar Irena Sendler? Qui eren les Guerrilla Girls? Per què va morir Olympe de Gouge? Qui va descriure per primer cop l’orgasme femení?
Totes aquestes històries, i moltes altres, construeixen La volta al món en 80 ties, un viatge teatral i musical a través del teatre documental, la performance, les cançons, la imatge i la dansa amb el que descobrirem a 80 “ties”, sovint silenciades.
Una actriu que també canta i una pianista que l’acompanya ens guien en aquest recorregut emotiu, combatiu però també divulgatiu i divertit.
Viatjarem a través de la història i al llarg dels cinc continents per conèixer el testimoni vital d’aquestes “ties” fonamentals i veurem com ens ressona avui en dia el que van fer i sobretot el que van ser.
 

Recomanat per a nens/es de +8 anys.

La Protagonista

La Cia La Protagonista, formada per Georgina Llauradó, Cristina Martínez i Joan Codina, neix del desig d’aquests artistes de treballar junts en un projecte multidisciplinar que combina música, teatre i imatge. Un monòleg musical teatral i audiovisual.

La Georgina Llauradó és actriu i cantant. Ha treballat tan en el teatre musical, Mamma Mia, Germans de Sang, I got Gershwin, com en muntatges de text, La Plaça del Diamant (Dir, Paco Mir), 180º de Cel o en el monòleg El Furt entre d’altres. És fundadora de la Cia Les Artistes Locals i impulsora del Festival RTM i de Quarts de Teatre. Actualment prepara el seu debut en un disc en solitari.

La Cristina Martínez és actriu i músic. Ha signat també la direcció musical d’espectacles com Vagas y Maleantas, La Pista i del projecte internacional Leeds Lads. Com a intèrpret darrerament ha treballat amb Marta Pazos a Viaje a la Luna i Comedia sin Título. És pianista i cantant del grup musical Sense Sal.

En Joan Codina és actor. Ha format part de musicals com La Bella Helena, Rouge o El Rey León i d’obres de text com Romeu i Julieta, El Somni d’una nit d’estiu o El Retrat de Dorian Gray. Com a autor ha estrenat diverses peces curtes i l’obra Celebració al Teatre Regina de Barcelona. S’estrena com a director d’escena amb aquest espectacle.

La Volta al Món en 80 Ties és la primera col·laboració plegats d’aquest tres creadors. Va ser possible gràcies al IV Premi Born de Creació Escènica que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca. L’espectacle es va estrenar al Bravium Teatre de Reus el 2020. Ha fet temporada a la Sala Atrium de Barcelona, ha passat pel també pel Teatre Victòria dins de la programació del Festival Cruïlla i actualment està de gira per Catalunya.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots