Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Labranza Kids

Colectivo Lamajara

Dansa

Edat recomanada: Públic familiar

Labranza Kids és l'adaptació del projecte artístic LABRANZA per a infants de entre 6 i 16 anys que utilitza la figura del pagès i l'artista per identificar les semblances en els dos camps i veure com aquestes conviuen.

L’objectiu principal de la proposta del Colectivo Lamajara és fer que els infants connectin amb l'imaginari rural a través del moviment i la dansa. 

Aquesta versió s’aborda amb una visió contemporània i conceptual de la relació existent entre "home - camp", "ballarí - cos", el paisatge de camp dut a la geografia del cos, una comparativa constant de dos tipus de cossos que en el seu quotidià modifiquen el que els envolta des del seu moviment.

Labranza Kids ofereix als seus participants la possibilitat de conèixer d'una manera experimental el procés creatiu d'un espectacle de dansa acompanyats dels coreògrafs i ballarins del Col·lectiu Lamajara Dansa.

Apte per a totes les edats.

 

La crítica ha escrit:

“Una amalgama del món rural, el folklore, la comunitat i el joc, excel·lentment dirigit i coreografiat pels Lamajara i brillantment interpretat per aquest elenc de petits ballarins que ha deixat el públic estupefacte i ha arrencat entusiastes aplaudiments (més enllà d’amics i família). Un projecte esplèndid.”
(NÚRIA CAÑAMARES, RECOMANA.CAT)
https://recomana.cat/obres/labranza-kids/critica/nens-i-nenes-a-ballar-al-camp
 

Colectivo Lamajara

El Colectivo Lamajara va néixer l'any 2013 per a unir a ballarins i artistes d'altres disciplines en la cerca d'un nou llenguatge del cos. El col·lectiu organitza el seu treball de manera cooperativa i explora el concepte de cultura «a través dels principis de la naturalesa: l'esdevenir, la transformació i el canvi. La seva trajectòria està marcada per la reflexió sobre el territori i la seva connexió amb la terra, la ciutat i els espais comuns. 

Així, amb el seu celebrat espectacle Labranza, estrenat en el Festival Sismògraf al 2017 i Premi del Jurat Popular del Certamen Coreográfico Danza en el Camino 2020, van pujar a escena un reflex del camp, de la seva gent i els seus quefers. Una contemplació de la identitat rural i de la duresa d'un ofici que posseeix la seva pròpia coreografia i llenguatge. Amb Dispositivo Labranza y Labranza Kids, el projecte es va adaptar per a adults i per a nens i nenes respectivament, buscant acostar-los a l'imaginari rural i convidant-los a conèixer des de dins el procés creatiu d'un espectacle de dansa.

En paral·lel, la companyia ha desenvolupat la iniciativa LabraT, una innovadora pràctica de moviment inspirada en el treball del camp i que pren com a punt de partida accions bàsiques (empènyer, agarrar i traccionar), utilitzant el joc com a eina per a generar diferents dinàmiques de treball.

El Col·lectiu Lamajara distribueix i produeix els seus propis projectes sota tres premisses: diversitat, mirada compromesa sobre la realitat i sostenibilitat.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots