Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Les aventures del petit talp

Petit Cineclub

Audiovisual

Edat recomenada: Públic familiar

Un petit talp negre, amb la boca i el nas vermells i amb només tres pèls al cap. Un petit talp que sempre somriu, que sempre veu el got mig ple i el sol brillant... I si plou? Cap problema, perquè el petit talp en un moment es fa un paraigua amb la fulla que ha trobat al jardí o converteix un paraigua en un vaixell pirata amb el qual pot travessar mars d’imaginació desbordant que ens banyen amb onades de bons sentiments.

El petit talp és el personatge més famós de l’animador txec Zdeněk Miler (que va néixer el 1921 i va morir el 2011), una criatura que a mitjan dècada dels anys cinquanta del segle passat va triomfar amb les seves aventures cinematogràfiques i que, fins i tot, va conquerir el palmarès del Festival de Venècia: va guanyar el Lleó de Plata a l’edició del 1956.

Es van arribar a enregistrar prop de mig centenar d’aventures del petit talp i en aquesta cinta d’animació que ara us presentem en recollim només algunes: les que aquest petit i divertit ésser viu va viure durant un carnestoltes o un Nadal, amb un paraigua que vola entre ocells i neda amb granotes, en un jardí o amb una piruleta. Algunes de les històries que va inventar Miller van arribar a convertir-se en llibres il·lustrats, alguns dels quals han estat publicats aquí per Editorial Ekaré.

Zdeněk Miler va ser una figura molt important a la República Txeca (va ser guardonat el 2006 amb la Medalla al Mèrit Nacional) i a la seva mort es va crear una fundació que promou nous mètodes d’ensenyament per als infants.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots