Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

L'home que perdia els botons

Jordi Panareda - Circ Pànic

Circ

Edat recomanada: Públic general

Et convidem a emocionar-te i a reflexionar amb un espectacle per a tots els públics, de carrer però també de sala, i que combina tècniques de circ, de dansa i de música en directe. Tot, només, amb un home i un pal a l’escenari.

L’home que perdia els botons és un espectacle creat fa més d’una dècada per Jordi Panareda que, a la reestrena l’any 2023, ha mantingut tota l’emoció, la simplicitat i alhora la complexitat del primer dia: només ell i un llarg pal convertit en un personatge més d’una obra que és una conversa entre tots dos, un diàleg que ens mostra els camins de la vida, la recerca humana del sentit de la vida. En cada acció de l’home hi ha una reacció del pal, una resposta de seguir la persona, de fer-li de pes i de càrrega, i es converteix així en el seu enemic o en el seu aliat.

Aquest espectacle de perxa xinesa va ser guardonat amb el premi al millor espectacle de circ de carrer pel seu caràcter innovador, tant a nivell tècnic com de dramatúrgia, als premis de circ Zirkòlika 2012.

Espectacle per a més de 4 anys.

Jordi Panareda - Circ Pànic

Jordi Panareda es va iniciar en el món de les arts escèniques com a tècnic de so i pirotècnia. L’any 2001 va crear la companyia Circ Pànic amb Alexa Lecomte, nom amb el que encara avui és conegut. El seu primer espectacle, Servei a domicili, es va representar més de quatre-centes vegades a deu països diferents. S’hi poden veure disciplines com la perxa xinesa, el cable destensat, l’acrobàcia i el treball de doma. A partir del 2003, es forma en moviment i dansa contemporània amb el guiatge de la companyia Mal Pelo, Tomàs Aragay, Claire Ducreux, Roser López Espinosa i Maria Campos. L’any 2005 la companyia crea La caravana passa, un espectacle que va estar de gira durant 5 anys i que va consolidar la companyia en el circuit internacional.

L’home que perdia els botons va ser la primera creació en solitari de Jordi Panareda. Un espectacle en què va capgirar la disciplina de la perxa xinesa i va ser pioner en el treball amb una perxa horitzontal. La proposta arriba al circuit després d’haver-se representat més de dues-centes vegades en els principals festivals europeus.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots