Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Likes

Núria Guiu

Dansa

Si sou usuaris de xarxes socials, sabeu que els likes són una de les monedes més valuoses que qualsevol contingut pot aconseguir. Agradar en aquest món virtual no només vol dir que has connectat amb qui t’està mirant, també vol dir que pots arribar a aconseguir un rèdit d’allò que estàs mostrant. És a dir, que estàs convertint allò que estàs compartint en una mercaderia.

I què passa quan el que estem venent a les xarxes és el nostre propi cos? També el convertim en mercaderia? És a dir, que l’estem venent? I a quin preu? I quines concessions estem fent per aconseguir agradar? I què és el que obtenim a canvi?

Núria Guiu indaga aquestes qüestions amb mirada d’antropòloga i cos de ballarina. Estudiant d’antropologia, ha repassat la xarxa buscant continguts amb molts likes i ha quedat fascinada amb els vídeos que omplen Instagram de persones que comparteixen les seves postures de ioga o els passos de ball d’una cover dance (una coreografia pautada i compartida a la xarxa perquè tothom la pugui copiar i ballar). I amb aquests continguts ha fabricat un espectacle que no només vol agradar sinó que també vol compartir una reflexió sobre què significa el fet d’agradar en els temps líquids que tan bé va radiografiar Zygmunt Bauman.

likes_

 

 

FITXA

Coreografia i interpretació: Núria Guiu. Assistència artística i tècnica: Sónia Gómez / Esther Freixa. Foto i vídeo: Alice Brazzit.

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Una construcció brillant de discurs, sostinguda per una ballarina d'excel·lent i sobrada competència corporal: no és només perquè la seva tècnica dancística sigui depurada i efectiva; és sobretot perquè expressa amb el seu cos tot aquest altre contingut —reflexió o tesi, diguem-l'hi com vulgueu— que allibera per fi la dansa del discurs de la paraula. En aquest punt, només la imatge compta.” (JORDI SORA - ESCENA DE LA MEMÒRIA )

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots