Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Notes & Films

Ensemble Una Cosa Rara

Música

Edat recomenada: Públic familiar

Laurel i Hardy que ballen, Charlot dintre de la gàbia d’un lleó, Buster Keaton que juga amb una ferradura de cavall... I, un altre cop, el so d’un clarinet que s’enlaira amb una melodia escrita per Mozart o un ragtime o un sirtaki... Li diem cinema-concert? Li diem concert amb pel·lícula? Podeu triar el nom que més us agradi, però el cert és que Notes & films promet diversió tant per als ulls com per a les orelles.

Partitures més o menys clàssiques, interpretades sempre per algun instrument de la família del clarinet (tant pot ser un petit requint com el gran clarinet baix o un format per tubs de plàstic i un embut) es combinen amb els sorolls extrets de regadores, cubells, draps i sabates per configurar la banda sonora de fragments de pel·lícules que tant poden ser interpretades per genis del cinema d’humor en blanc i negre com per criatures de mil i un colors sorgides de la mà d’un dibuixant i a les quals s’ha donat vida amb tècniques digitals o de stop-motion.

Programa

Amb música de Scott Joplin, que va ser autor de més de 60 ragtimes compostos entre 1896 i 1917 originàriament per a piano i que han estat arranjats per l’Ensemble Una Cosa Rara per a trio de corni di bassetto, es presenten tres fragments de cinema d’humor en blanc i negre: "Al ball", de la pel·lícula Way Out West (1937), protagonitzada per Stan Laurel i Oliver Hardy; "La gàbia del lleó", de la pel·lícula The Circus (1928), protagonitzada per Charles Chaplin; i "Mala sort", de la pel·lícula The Goat (1921), protagonitzada per Buster Keaton.

Basada en l’òpera de W.A. Mozart i Lorenzo da Ponte, Così fan tutte, presenten Infidelitat i disfresses, un curt de stop-motion (en la realització del qual ha participat Una Cosa Rara) que trasllada l’espectador als teatres d’òpera del segle xviii.

Amb música d’Erik Satie –que a l’escenari estarà interpretada per dos clarinets i un corno di bassetto–, es projecta l’adaptació de la faula de La Fontaine La cigala i la formiga que va firmar Ladislas Starevich, un dels pioners del cinema d’animació.

Mariza, la història d’un ruc gandul i simpàtic, arriba amb el curt de Constantine Kristallis que es presenta amb música de Mikis Theodorakis.

 

Notes&Films

 

 

FITXA

Laia Pujol, clarinet i Foley. Oriol Garcia, clarinet, corno di bassetto, clarinet de plàstic i Foley. Naüm Monterde, clarinet baix, corno di bassetto i foley. Producció: Ensemble Una Cosa Rara.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots