Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Personas escandalosas que no caben en el mundo

Orientación Colectiva Loli

Teatre

Edat recomanada: Públic general

És un espectacle contra la cultura de l'homofòbia que neix de la necessitat de rebentar el silenci, el tabú, la vergonya, la culpa, l’estigma de classe social, la por i l’autocensura.

És també una reflexió sobre la idea de gènere i identitat vinculades a l’orientació sexual; i una història personal i col·lectiva que ens farà visibles els patrons de conducta heteropatriarcals i homòfobs, seqüeles de la tradició i la normativitat que han condicionat les relacions sexoafectives entre homosexuals.

Personas escandalosas que no caben en el mundo explica la història d’un nen nascut a un barri de la perifèria de Barcelona als anys noranta que, abans de ser homosexual, ja era homòfob. És una exploració sobre la frustració i la renúncia cap a allò que un és per intentar donar respostes a aquell nen que va néixer, va créixer, va intentar estimar follant i, finalment, va poder sortir de la Zona Franca.

Però també explica la història d’un país que ha arraconat, silenciat i fet invisible tot allò que suposadament incitava l’escàndol públic; que ha atemptat contra les llibertats individuals i col·lectives, i ha amagat, oblidat, censurat, ridiculitzat, estigmatitzat, opinat, jutjat i condemnat.

Estrenada el 9 de juny de 2022 a l’Antic Teatre, Personas escandalosas que no caben en el mundo ha fet gira per Girona, Granollers i Bilbao, on va ser guardonada amb el premi ACT Residency, de l’ACT Festival.

Espectacle per a més de 14 anys.

Orientación Colectiva Loli

Els quatre pilars que formen Orientación Colectiva Loli són l’Agnès Jabbour, el Pino Steiner, el Xavier Palomino i la Núria Planes. Quatre components que es relacionen de manera horitzontal, feminista i cooperativa amb una perspectiva social àmplia.

La companyia va néixer al 2020 amb l’objectiu de generar contingut artístic a través d’un compromís cultural, social i polític investigant noves maneres de concebre l’escena i de trobar-se amb el públic. El seu treball escènic es fonamenta en el teatre físic, les noves dramatúrgies, la història de l’art, els mitjans audiovisuals, les noves tecnologies, el rigor, l’humor i el sarcasme.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots