Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Rebomboris

Art i part

Proposta escènica resultant del projecte artístic-comunitari Xarxa de cures, ahir i avui vinculat al programa ART i PART i impulsat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona); una creació participativa entre els veïns i veïnes amb l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i TUDANZAS.

El projecte, una proposta escènica col·laborativa, pren com a punt de partida i material de referència una extensa xarxa de cures compartides i suport mutu entre dones que ja va existir al barri i que recuperen en les seves investigacions les historiadores Isabel Segura i Milagros Rivera. L’espectacle explora com s’han anat reconfigurant aquestes xarxes per prendre-li el pols al lloc que ocupen les cures en les societats actuals. Inspira el muntatge el concepte de “rebomboris”, de moviments espontanis de revolta a través dels quals les dones han lluitat per mantenir la vida i per exigir les condicions materials d’existència per a elles i les seves comunitats.

Creació i interpretació: Anselm Rojas, Aurora Roig, Elisabeth Romero, Emilia Martín, Enrique Ibáñez, Erika Yañez, Graciela Alonso, Laia Santaularia, María Isabel Guitiérrez, María Muñoz, Mercè Martínez, Merci Roaga, Norma Falconi, Lissette Fernández, Rocío Echevarría, María Ojo, Patricia Hernández, Rose Odiase. Procés d’investigació: Olga Rodríguez, Estíbaliz Benito (Mescladís); Ana Leitao (TUDANZAS); Marta Galán (TRANSlab / Antic Teatre); Marta Vergonyós (La Bonne); Karina Fulladosa (Sindillar / Sindihogar); Joan Tomàs i Marta Peribáñez. Assessorament en els continguts: Isabel Segura, María Jesús Izquierdo, Carme Valls, Norma Falconi, Milagros Rivera. Disseny d’il·luminació: Ana Rovira, Conrado Parodi. Edició vídeo: Marta Vergonyós. Tècnic de vídeo: Martín Elena. Composició musical i so: Àlex Polls Salvador. Col·laboració en la creació sonora: Ariadna Ruiz de Azúa (Piccola). Coordinació tècnica de so: Mar Zapata. Elaboració de màscares: Olvido Vives. Acompanyament per a l'escena de Tai Chi: Ona Esteban. Fotografia i arts plàstiques: Joan Tomas i Marta Peribáñez. Assessorament d'accions plàstiques: Nicolás Spinosa. Assistència coreogràfica: Ana Leitao / TUDANZAS. Assistència en la direcció escènica: Beatriz Santiago, Paloma Tabasco. Col·laboracions amb escoles: Escola Internacional de Fotografia Grisart i El Timbal (centre de formació i creació escènica). Comunicació: Maria Romero, Arnau Amadó, Francisca Araújo. Producció: Neus Oriol. Producció executiva: Elisabet Ruiz. Direcció escènica i dramatúrgia: Marta Vergonyós i Marta Galán Sala

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots