Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Universo normal (en concert)

Lucía Fumero Trio

Música

Edat recomanada: Públic general

La pianista i cantant Lucía Fumero és una artista barcelonina que confessa influències de tota mena. El seu univers sonor parteix del folk, però passat pel sedàs del jazz i de la música clàssica, la qual cosa produeix un resultat únic i especialment original. En format de trio amb Martin Leiton al contrabaix i Juan R. Berbín a la bateria i percussions, Lucía presenta una col•lecció de temes, alguns amb lletra i d’altres de caràcter instrumental, del seu treball Universo normal, farcit de música original plena de vitalitat i aire fresc.

La guanyadora del primer Premi de Jazz de Joventuts Musicals d’Espanya 2020, explica que Universo normal és una porta a la seva imaginació. I és per això que és normal, i és per això que és univers. Es tracta d’un concepte que inspira màgia, perquè fa referència a una cosa tan enorme com és l’univers, però alhora es concentra en allò molt bàsic, d’arrels i de quotidianitats. Perquè la base del seu univers, on esclaten colors únics i singulars, s’arrela al folklore i s’enriqueix gràcies al bagatge adquirit en la clàssica i el jazz. L’artista està interessada tant en les cançons amb veu i lletra com en la música instrumental, i s’expressa amb un ritme marcat de carisma i personalitat. Quan compon, tot flueix, balla i captiva de manera inevitable.
 

Lucía Fumero Trio

Lucía Fumero va començar a tocar el piano a l’edat de 4 anys, i quan va acabar la carrera al Conservatori Municipal de Barcelona, va marxar a Rotterdam, on va estar cinc anys i es va graduar a la prestigiosa escola Codarts. Filla del mestre del contrabaix Horacio Fumero, ha actuat amb diferents formacions a Holanda, Alemanya i França. Va guanyar el 97è Concurs de Joventuts Musicals d’Espanya, modalitat jazz, celebrat el desembre del 2020 al Conservatori del Liceu de Barcelona, i va editar, el mateix any, el seu àlbum de debut, Universo normal, al segell Seed Jazz, especialitzat fins ara en sons clàssics, però que ha obert una nova etapa per donar a conèixer les noves veus del jazz. Malgrat la seva joventut, Lucía Fumero té una trajectòria llarga que l'ha portat per molts clubs de jazz del continent.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

"Realment no crec gaire en estils, és un concepte que no cal explicar amb paraules, o que no es pot, més aviat"

Notícies - 05/10/2021

Lucía Fumero ens porta el seu àlbum de debut en directe "Universo Normal" farcit de música original plena de vitalitat i aire fresc.

Música