Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Cia Moveo

Dansa

No volen il·lustrar amb el gest, però tampoc volen oblidar que el moviment ha d’explicar històries. Amb aquesta intenció i la voluntat de fusionar diferents disciplines als espectacles, la companyia Moveo va néixer ara ja fa més d’una dècada, l’any 2005, de la mà de tres artistes, tots tres diplomats en la International School of Corporeal Mime de Londres, que feia anys que treballaven junts i recorrien escenaris plegats: Sophie Kasser, Stéphane Lévy i Olivier Décriaud.

El seu primer espectacle, Marelle, es va estrenar l’any 2005. Després n’han arribat sis més: Réquiem, Soñar el río hasta el mar, Ara!, ¿Dónde estoy cuando soy dos?, Tu vas tomber i Conseqüències. I amb aquests treballs han guanyat, a més del premi Moritz de la Fira de Tàrrega 2017 per a la seva última aposta, guardons a diverses fires nacionals i internacionals.

En paral·lel a la companyia, Sophie Kasser, Stéphane Lévy i Olivier Décriaud van crear, també a Barcelona, un centre de formació pel qual ja han passat més de 600 professionals de mig centenar de països. La companyia Moveo es nodreix de la tasca d’investigació sobre el teatre físic que es desenvolupa al centre.

“Ens agrada parlar de coses quotidianes de manera no quotidiana. Això ho reivindiquem, ens dediquem a parlar de temes senzills i ordinaris d’una manera extraordinària”, van explicar els fundadors de Moveo en una entrevista a Recomana.cat. I això és el que porten fent des de fa més d’una dècada.

Compartir