Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

La Màlaga

Música

Vuit amics, una plaça i unes guitarres. I, com no podia ser d’una altra manera, va sorgir una rumba, “pa’que la bailen todos”.

Els vuit amics són La Màlaga, un grup de música que ja fa pràcticament una dècada que passeja escenaris. Màlaga és el nom de la plaça on es trobaven a les tardes, encara que el seu veritable nom sigui Bonet i Muixí, després d’anar a l’agrupament escolta Mossèn Puig i Moliner. I, com que on n’hi ha dos n’hi ha tres, també van batejar com La Màlaga un dels temes del primer disc que van enregistrar, Mañana sol, una mena d’himne fundacional on expliquen que la seva música és “pa’que la bailen todos”.

També en el seu primer disc hi ha una altra cançó que ajuda a comprendre qui són aquests rumberos amb ànima de crooner: es diu Mestre Peret i és un homenatge al músic que ha inspirat la seva manera d’entendre com fer servir el ventilador per aconseguir una rumba d’estil clàssic. Va ser la seva primera composició i van aconseguir la benedicció de Peret, que la va voler cantar amb ells en un videoclip.

“La teva màgia rumbera neix al carrer” cantaven en el tema dedicat a Peret. En canvi, la màgia de La Màlaga ha nascut a una plaça del barri d’Hostafrancs.

Compartir